Ελλάδα

Τραγωδία στον Έβρο: Νεκρός πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

Θρήνος στον Έβρο που είναι ξανά αντιμέτωπος με καταστροφικές πλημμύρες. Νεκρός 46χρονος πυροσβέστης που μετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από σχολείο!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Βουλιάζει” ο Έβρος από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Για δεύτερη φορά  μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ο Έβρος είναι αντιμέτωπος με καταστροφή, που δυστυχώς αυτή τη φορά έχει και μια ανθρώπινη απώλεια. 

Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών που είχαν αποκλειστεί στο σχολείο τους, εξαιτίας της πλημμύρας που προκάλεσε η βροχή. 

Ο άτυχος πυροσβέστης, 46 ετών, ήταν μέσα σε όχημα που πήγαινε για να συμμετάσχει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από σχολείο. Στο μικρό όχημα επέβαιναν ο άτυχος πυροσβέστης κι ένας συνάδελφός του. Το αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο και τότε έγινε το κακό. 

«Η μηχανή του οχήματος έσβησε, οι δύο επιβάτες επιχείρησαν να βγουν από αυτό, όμως στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από το σημείο, ο ένας πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου με αποτέλεσμα το πτώμα του να βρεθεί 100 μέτρα από το σημείο έσβησε η μηχανή του οχήματος περίπου στα ρέματα του αεροδρομίου. Ο συνάδελφός που ήταν μαζί του είναι καλά στην υγεία του» αποκάλυψε στοGRtimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εικόνες καταστροφής στον Έβρο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (01.02.2021) τον Έβρο. 

Στην Αλεξανδρούπολη, οι δρόμοι μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς  ανεβαίνει.

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Απαλού εγκλωβίστηκαν στο κτίριο και στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους. Στρατιωτικά οχήματα και αυτοκίνητα του δήμου κινητοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολείο στην εκκλησία, προκειμένου να τα παραλάβουν οι γονείς τους. 

Υπό την επιστασία του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη και τη συνδρομή οχήματος της Πυροσβεστικής, απομακρύνθηκαν ασφαλή από το νηπιαγωγείο συνολικά 21 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Στο γυμνάσιο της Άνθειας, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποκλεισμένοι επίσης. 

Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.

Δείτε εικόνες από τους δρόμους – ποτάμια στον Έβρο 

Με πληροφορίες από e-evros.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Σφυροκοπούν» την Κρήτη ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τα 318 λίτρα νερού έφτασαν τα ύψη βροχής στο Ξυλόσκαλο Χανίων
Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να «χτυπάνε» Δωδεκάνησα και Κρήτη
καιρός
Η κακοκαιρία «γονατίζει» την Κρήτη: Χείμαρροι σάρωσαν δρόμους, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις - Απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα στην Ιεράπετρα
Εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές - Βράχια έκλεισαν τους δρόμους, παραμένει στο «κόκκινο» ο κίνδυνος για κατολισθήσεις
Εικόνες καταστροφής στα Ζωνιανά
Ανανεώθηκε πριν 26 λεπτά
Το MedWatch επεκτείνεται σε φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, διαιτολόγους και οδοντιάτρους – Στο 91% η μείωση των διαφημίσεων στο ίντερνετ
12.000 δομές και 37.000 διαδικτυακές καταχωρίσεις έχουν αναλυθεί από την ημέρα που το ΑΙ εργαλείο τέθηκε σε εφαρμογή - Τι ζητούν οι Σύλλογοι ιατρών και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
MedWatch: Έλεγχοι σε φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, διαιτολόγους και οδοντιάτρους – 91% η μείωση των διαφημίσεων στο ίντερνετ 163