Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγωδία στον Έβρο: Νεκρός πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

Τραγωδία στον Έβρο: Νεκρός πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη

Θρήνος στον Έβρο που είναι ξανά αντιμέτωπος με καταστροφικές πλημμύρες. Νεκρός 46χρονος πυροσβέστης που μετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από σχολείο!

“Βουλιάζει” ο Έβρος από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Για δεύτερη φορά  μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ο Έβρος είναι αντιμέτωπος με καταστροφή, που δυστυχώς αυτή τη φορά έχει και μια ανθρώπινη απώλεια. 

Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών που είχαν αποκλειστεί στο σχολείο τους, εξαιτίας της πλημμύρας που προκάλεσε η βροχή. 

Ο άτυχος πυροσβέστης, 46 ετών, ήταν μέσα σε όχημα που πήγαινε για να συμμετάσχει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από σχολείο. Στο μικρό όχημα επέβαιναν ο άτυχος πυροσβέστης κι ένας συνάδελφός του. Το αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο και τότε έγινε το κακό. 

«Η μηχανή του οχήματος έσβησε, οι δύο επιβάτες επιχείρησαν να βγουν από αυτό, όμως στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από το σημείο, ο ένας πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου με αποτέλεσμα το πτώμα του να βρεθεί 100 μέτρα από το σημείο έσβησε η μηχανή του οχήματος περίπου στα ρέματα του αεροδρομίου. Ο συνάδελφός που ήταν μαζί του είναι καλά στην υγεία του» αποκάλυψε στοGRtimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εικόνες καταστροφής στον Έβρο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (01.02.2021) τον Έβρο. 

Στην Αλεξανδρούπολη, οι δρόμοι μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς  ανεβαίνει.

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Απαλού εγκλωβίστηκαν στο κτίριο και στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους. Στρατιωτικά οχήματα και αυτοκίνητα του δήμου κινητοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολείο στην εκκλησία, προκειμένου να τα παραλάβουν οι γονείς τους. 

Υπό την επιστασία του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη και τη συνδρομή οχήματος της Πυροσβεστικής, απομακρύνθηκαν ασφαλή από το νηπιαγωγείο συνολικά 21 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Στο γυμνάσιο της Άνθειας, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποκλεισμένοι επίσης. 

Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.

Δείτε εικόνες από τους δρόμους – ποτάμια στον Έβρο 

Με πληροφορίες από e-evros.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις