Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τραυματίστηκε οπλίτης της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας

Τραυματίστηκε οπλίτης της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ένας οπλίτης της ΕΛΔΥΚ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λευκωσίας μετά από τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ο οπλίτης τραυματίστηκε σοβαρά από αστοχία υλικού κατά την διάρκεια άσκησης της Μονάδας στο Πεδίο Βολής, παρουσία του Ταξίαρχου, με αποτέλεσμα να διακομιστεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για έναν οπλίτη 24 ετών που βρίσκεται στην Κύπρο από τον Νοέμβριο.

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Στρατιώτης Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται. Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΣ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Άμυνας όπου επισημαίνει. «Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας σημειώθηκε τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ.

Του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις