Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρεις παραλίες για να οργανώσεις εκδρομή στην Εύβοια

Τρεις παραλίες για να οργανώσεις εκδρομή στην Εύβοια

Η Εύβοια, το δεύτερο πιο μεγάλο σε μέγεθος νησί της επικράτειας, είναι ο πλέον κατάλληλος προορισμός για να κάνεις τις Αυγουστιάτικες εκδρομές σου, αφού στα εδάφη της θα απολαύσεις κολύμπι σε καθόλα μαγευτικές ακρογιαλιές.

Εμείς σου κάνουμε τρεις προτάσεις με ακτές για να βουτήξεις όταν ταξιδέψεις εκεί, που σίγουρα θα σε αφήσουν ενθουσιασμένο. Πάμε να τις δούμε…

Χιλιαδού: Η Χιλιαδού είναι μια απ´ τις πλέον δημοφιλείς παραλίες της Εύβοιας και όχι άδικα, αφού αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, με την ακρογιαλιά της να έχει άμεση σύνδεση με τους πρόποδες της επιβλητικής Δίρφης.

Η αχανής ακτογραμμή της, εκτείνεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού με την ματιά της να κοιτάζει προς την πλευρά του Αιγαίου. Βράχοι τοποθετημένοι μέσα αλλά και έξω απ´ το νερό, χωρίζουν την Χιλιαδού σε μικρότερα κομμάτια, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό αναρρίχησης πάνω απ´ το νερό και την αμμουδιά, ενώ παράλληλα προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους στους κολυμβητές.

Αν κινηθείς προς το βορρά μπροστά σου θα συναντήσεις το μικρό κόλπο που μπορείς να κολυμπήσεις χωρίς το μαγιό σου, αφού είναι το μέρος που επιδίδονται σε γυμνισμό. Προχωρά ακόμα 100 μέτρα για να βρεθείς στη θαλασσινή σπηλιά με τα γαλαζοπράσινα νερά που περιμένει να την ανακαλύψεις.

Κατά μήκος της θα περπατήσεις σε άμμο και βότσαλο, ενώ η παρουσία των ανέμων γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα κρυστάλλινα βαθιά νερά της, προκαλώντας τους έντονους κυματισμούς, τις μέρες που φυσάει βόρειος άνεμος.

Τριγύρω απ´ την παραλία, κατάφυτη βλάστηση από πλατάνια και φτέρες συνθέτουν έναν μοναδικό περιβάλλοντα χώρο ενός μικρού ποταμιού, που καταλήγει στην αγκαλιά της θάλασσας.

Στην ακτή της θα βρεις ξαπλώστρες, αλλά και άφθονο ελεύθερο κομμάτι για να απλώσεις την πετσέτα σου, στο ακριβώς από πάνω της δρόμο μαγαζιά εστίασης μπορούν να σε παρέχουν προμήθειες, αλλά και μέρος για να γευματίσεις προτού αποχαιρετήσεις αυτό το υπέροχο μέρος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις