Ελλάδα

Τρεις προφυλακίσεις για τη σπείρα με τα «γρηγορόσημα» σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής

Και οι 3 προφυλακιστέοι, κατά πληροφορίες, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις κατηγορούμενοι για διαφθορά σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση δωροδοκιών, δωροληψιών – τα περιβόητα «γρηγορόσημα» – σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής. 

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, σε ανακρίτρια διαφθοράς, η φερόμενη αρχηγός του κυκλώματος, ουκρανικής καταγωγής, μία υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου της Αθήνας και ένας ιδιώτης, πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και δύο ακόμα χωρίς όρους.

Οι τρεις προφυλακιστέοι, κατά πληροφορίες, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης, ουκρανικής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και να ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει μόνο την υπάλληλο από το γραφείο της Καλλιθέας με την οποία διατηρεί φιλική σχέση.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Από τους συγκατηγορουμένούς μου γνωρίζω μόνο την υπάλληλο από το γραφείο της Καλλιθέας, με την οποία διατηρώ φιλική σχέση. Ουδέποτε δωροδόκησα υπάλληλο. Εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρεία», φέρεται να ανέφερε.

Η υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου της Αθήνας, κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση είναι συμπτωματική, καθώς – όπως λέει – δεν είχε τη δυνατότητα να επιλέγει και να καθορίζει τη σειρά και την ταχύτητα διεκπεραίωσης της υπόθεσης, καθώς αυτό είναι κάτι που γίνεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η κατηγορούμενη ανέφερε, επίσης, ότι τη φερόμενη αρχηγό τη γνώρισε το 2022 όταν ο σύζυγός της, πλακάς τότε, της άλλαξε τα πλακάκια στην κουζίνα. Υποστήριξε μάλιστα ότι τις συνδέει μία ανθρώπινη σχέση και μάλιστα ανέφερε πως της είχε δανείσει 1.800 ευρώ για να τα στείλει στο παιδί της στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η υπάλληλος σε κτηματολογικό γραφείο της Καλλιθέας, ισχυρίστηκε ότι δεν ζήτησε και δεν έλαβε χρήματα για οποιαδήποτε συναλλαγή, ενώ τόνισε ότι με τη δική της συμβολή το συγκεκριμένο γραφείο κατάφερε να εξετάζει υποθέσεις εντός ενός μήνα από την κατάθεσή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο