Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τρεις συλλήψεις σε κατάστημα στην Αθήνα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Τρεις συλλήψεις σε κατάστημα στην Αθήνα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Τρεις συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στην Αθήνα, καθώς συνελήφθησαν δυο προσωρινά υπεύθυνες του μαγαζιού και ένας πελάτης.

Οι συλλήψεις έγιναν όταν η αστυνομία εντόπισε το κατάστημα με τα τυχερά παιχνίδια και τους αποδόθηκαν κατηγορίες, για, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παιχνίδια και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιχνίδιων, ενώ η διαχείριση γινόταν μέσω δύο υπολογιστών – server καθώς και παιγνιομηχανήματα μεγάλου μεγέθους, τύπου «φρουτάκια».

Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 24 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server)
  • 3 παιγνιομηχανήματα μεγάλου μεγέθους, τύπου «Φρουτάκια»
  • 2 οθόνες, 6 κάμερες καταστήματος και ψηφιακό καταγραφικό
  • 745 ευρώ και 19 φύλλα με χειρόγραφες σημειώσεις και
  • 16 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής ως κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης (server) και 400 ευρώ.

Επίσης, κατά τον έλεγχο βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων αποτροπής και διάδοσης του κορονοϊού, συνολικού ποσού 5.900 ευρώ και συγκεκριμένα για μη επίδειξη των απαραίτητων πιστοποιητικών, ενώ επιβλήθηκε και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας στο κατάστημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις