Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρένα – δρομολόγια: Τα δάκρυα του προέδρου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη στη επανεκκίνηση του Intercity

Τρένα – δρομολόγια: Τα δάκρυα του προέδρου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη στη επανεκκίνηση του Intercity

Το Intercity μπήκε και πάλι από σήμερα (3.4.2023) στις ράγες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τα δρομολόγια των επιβατηγών αυτών τρένων ξεκίνησαν και πάλι από σήμερα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον μεταβατικό πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη να επιβιβάζονται στο πρώτο βαγόνι στη γραμμή Αθήνα – Καλαμπάκα και τον δεύτερο να αφήνει τα δυνατά συναισθήματα να τον λυγίζουν.

Στο πρώτο τρένο της γραμμής, που έφυγε από τον σταθμό Λαρίσης στις 8:28 σήμερα το πρωί και είχε προορισμό την Καλαμπάκα, μπήκαν στο πρώτο βαγόνι ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain.

Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη για τον πρόεδρο του ΟΣΕ, που άφησε το συναίσθημα να τον κυριεύσει και δάκρυσε στη επανεκκίνηση της γραμμής του Intercity.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης σκούπιζε τα δάκρυα που κυλούσαν στα μάτια του κοιτώντας από το παράθυρο της μηχανής της αμαξοστοιχίας που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Καλαμπάκα.

 

Από την άλλη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι γίνεται πλέον από σήμερα η επανεκκίνηση των επιβατικών τρένων στην γραμμή για την Καλαμπάκα και τη Θεσσαλονίκη και απομένει πλέον η επανεκκίνηση προαστιακού για το Κιάτο, ενώ επισήμανε ότι «η έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη» και ότι η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός: «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε όλες οι συμβάσεις σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον κύριο άξονα να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε ένα απολύτως ασφαλές δίκτυο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις