Δευτέρα, 15 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, καθώς ενέταξε τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο καθαριότητας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τα δύο μικρά φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν στην αποκομιδή ιδιαίτερων απορριμμάτων, όπως μπάζα και κλαδιά, καθώς και για τις ανάγκες των ειδικών συνεργείων του δήμου. Λόγω του μεγέθους τους, μπορούν να εισέλθουν εύκολα σε στενούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, στο Κτήμα Φιξ κ.α, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα μεγάλα συμβατικά οχήματα. Το τρίτο όχημα είναι ειδικά διαμορφωμένο για την περισυλλογή και μεταφορά σε ιατρείο ή σε δομές φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων της πόλης και θα χρησιμοποιείται από το Γραφείο Αστικής Πανίδας του δήμου.

Ο δήμος απέκτησε κι ένα ηλεκτρικό όχημα σκούπα, που εντάσσεται στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Πρόκειται για όχημα όρθιου αναβάτη, με προσαρμοσμένο κάδο στο πίσω μέρος του, το οποίο μπορεί να απορροφάει κάθε είδους μικρά σκουπίδια από δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους κ.α. Στόχος είναι να προστεθούν περισσότερα ίδια οχήματα στον δημοτικό στόλο.

Όλα τα οχήματα φορτίζουν και σε συμβατική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο το ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς στα πλάνα της δημοτικής Αρχής είναι σταδιακά να ενταχθούν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο των δημοτικών υπηρεσιών. Ήδη ο πρώτος σταθμός εγκαταστάθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου.

«Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας δήμος που ακολουθεί το σήμερα και κοιτάζει μπροστά. Και το σήμερα θέλει να βάλουμε περισσότερο την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά μας, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της πόλης μας, το αύριο του πλανήτη», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε με αυτά τα τέσσερα οχήματα για την καθαριότητα, αλλά και τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, τα οποία μπαίνουν στην καθημερινότητα της μέριμνας για την πόλη μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις