Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Τριήμερο πένθος στην Αστυνομία για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη από τη φωτοβολίδα στου Ρέντη

Τριήμερο πένθος στην Αστυνομία για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη από τη φωτοβολίδα στου Ρέντη

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία κήρυξε από σήμερα Τετάρτη (27.12.2023) έως και την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, του 31χρονου αστυνομικού που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο πόδι στα επεισόδια του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για 20 ημέρες ενώ του ακρωτηρίασαν και το πόδι οι γιατροί, μετά τη ναυτική φωτοβολίδα που δέχθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το League Cup.

«Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις