Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Οι εντολές του «εγκεφάλου» και ο διάλογος με τον Χαϊντέρ

Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Οι εντολές του «εγκεφάλου» και ο διάλογος με τον Χαϊντέρ

Σοκάρει ο διάλογος που είχε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων Πακιστανών τρομοκρατών με τον “εγκέφαλο” που σχεδίαζε την τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή

Ο 27χρονος Χαϊντέρ εμφανίζεται αποφασισμένος να εκτελέσει τις εντολές του “εγκεφάλου” που φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη και να συνδέεται με τη Δύναμη Κουντς, και να σκορπίσει τον θάνατο μέσα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. 

 

“Εγκέφαλος”: Δύο, τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία.
Χαϊντέρ: “Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
“Εγκέφαλος”: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;
Χαϊντέρ: Θα γίνει. Σου το υπόσχομαι. Και από τον κάθε νεκρό και τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.
“Εγκέφαλος”: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Σε άλλο διάλογο αναφέρουν:

“Εγκέφαλος”: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να βγάλει δυο – τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως -μόλις τελειώσουμε με τις ελιές- να είμαστε δυο – τρία άτομα, να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας.

Σε ένα από τα μηνύματα, ο “εγκέφαλος” αναφέρει ότι θα φυγάδευε τους δύο Πακιστανούς συλληφθέντες στο Ιράν και θα τους άνοιγε εστιατόριο. Πρόκειται για άτομα που ήταν ικανά για όλα, με τάσεις αυτοπροβολής και εύκολα να χειραγωγηθούν. Είχαν δηλαδή το ιδανικό προφίλ για να επιλεγούν από την τρομοκρατική οργάνωση να εκτελέσουν αιματηρή επίθεση με ιδεολογογικό κίνητρο. 

Η επιχείρηση “Υάκινθος”

Η επιχείρηση της ΕΥΠ για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου είχε την κωδική ονομασία “Υάκινθος” και ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2022. Οι Πακιστανοί ήταν δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους και άλλαζαν συνεχώς μέρος. Μεταξύ άλλων, είχαν δουλέψει και σε μαγαζιά στο Λαγανά, στη Ζάκυνθο, περιμένοντας την εντολή του “εγκεφάλου” για το αιματοκύλισμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις