Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τρόμος στα Πατήσια: Έστησε καρτέρι σε μαθητή, τον μαχαίρωσε και τον λήστεψε

Τρόμος στα Πατήσια: Έστησε καρτέρι σε μαθητή, τον μαχαίρωσε και τον λήστεψε

Του είχε στήσει καρτέρι έξω από το σχολείο του στα Πατήσια και μόλις ο 16χρονος μαθητή σχόλασε και βγήκε στον δρόμο για να πάει στο σπίτι του, του επιτέθηκε και με ένα μαχαίρι τον τραυμάτισε δύο φορές, τον λήστεψε και τράπηκε σε φυγή.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες (28.03.2022) το μεσημέρι όταν ο 16χρονος τελείωσε τα μαθήματά του και ακολούθησε τη διαδρομή για το σπίτι του. Ο 17χρονος δράστης, κρατώντας το μαχαίρι του, επιτέθηκε, τον ακινητοποίησε και αφού τον μαχαίρωσε δύο φορές στο μηρό, και στη συνέχεια του άρπαξε το κινητό τηλέφωνο.

Το θύμα, αμέσως, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφαλείας Αττικής που ανέλαβαν την υπόθεση κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν λίγες ώρες αργότερα.

Ο δράστης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε προσβληθεί από χειρονομία που του είχε κάνει ο 16χρονος.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν το ενδεχόμενο ο 17χρονος να έχει πραγματοποιήσει κι άλλες ληστείες.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και το κινητό του θύματος, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 17χρονου έχει δολοφονηθεί.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις