Ελλάδα

Τσακρής: Είμαστε στην κορύφωση του 3ου κύματος – Σημαντικό μέτρο η επέκταση της τηλεργασίας

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Τσακρής. Σημείωσε δε ότι επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη, η οποία είναι και πιο μεταδοτική. 

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Πέμπτης (11/3), ο κ. Τσακρής σημείωσε ότι αν επιβεβαιωθούν τα  επιδημιολογικά μοντέλα αναμένουμε κάμψη των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί. 

Μάλιστα, ο κ. Τσακρής έκανε γνωστό ότι σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών.

Click4more: Τζανάκης: Αποκλιμάκωση με 1.500 κρούσματα από τον Απρίλιο (vid)

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε δε την ανάγκη επέκτασης της τηλεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο, καθώς οι περισσότερες μεταδόσεις γίνονται στους εσωτερικούς χώρους. 

Σημείωσε επίσης ότι ο καλός αερισμός του χώρου θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης, εκτιμώντας ότι με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα σχολεία, με καλό αερισμό της αίθουσας.

Τέλος, ο κ. Τσακρής δήλωσε ότι θα πρέπει να ελπίζουμε σε ένα κάπως κανονικό καλοκαίρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανεστίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι καθαρός, τζάμι» – Μπλοκάρουν κι άλλοι λογαριασμοί αγροτών – «Δεν υπάρχει καμία διάθεση για διάλογο»
«Τον Φραπέ ακούσαμε, ότι δεν έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς ούτε έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Σε εμένα έπεσε αυτός ο συρφετός. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί είμαι καθαρός» λέει ο ίδιος
Κώστας Ανεστίδης
27