Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τσέπωσε 230.000 ευρώ από υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων χωρίς να τους τα παραδώσει ποτέ

Τσέπωσε 230.000 ευρώ από υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων χωρίς να τους τα παραδώσει ποτέ
ΦΩΤΟ Αρχείου

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε έναν 43χρονο από την Αθήνα. Έβαζε αγγελίες σε ιστοσελίδες με αυτοκίνητα προς πώληση, έπαιρνε τα χρήματα, αλλά δεν παρέδιδε ποτέ τα αυτοκίνητα στους αγοραστές.

Ο 43χρονος απατεώνας από την Αθήνα μαζί με συνεργούς του, από το 2014 έως το 2020, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας αυτοκίνητων, η οποία από το 2014 και έπειτα δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη, αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου με αυτοκίνητα προς πώληση.

Συγκεκριμένα, έχοντας πρώτα «αλιεύσει» φωτογραφίες από αυτοκίνητα που πωλούνταν σε ιστοσελίδες χωρών του εξωτερικού, τα διέθετε προς πώληση ως δικά του, έναντι χαμηλού τιμήματος, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο αγοραστές.

Έπειτα, ο 43χρονος συλληφθείς έπειθε τους υποψήφιους πελάτες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, άλλοτε σε μετρητά και άλλοτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να τους παραδίδει ποτέ τα αυτοκίνητα.

Το παράνομο χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 230.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ανέρχεται σε τουλάχιστον 25.

Σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για απάτες και για βαριά σωματική βλάβη και καταδικαστική απόφαση συνολικής ποινής φυλάκισης 2 ετών για απάτη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Λαμίας και Θήβας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο απατεώνα στις 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορείται πως τον Δεκέμβριο του 2021, στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά με καραμπίνα έναν άνδρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις