Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 86 νεκροί συνολικά (video)

Τσιόδρας κορονοϊός

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τα οποία συνολικά είναι πλέον 1.955. 79 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η λίστα των νεκρών και οι σκέψεις της κυβέρνησης ενόψει Πάσχα. “Καμπανάκι” για τα γάντια μιας χρήσης!

Ένα ακόμη απόγευμα που ο Σωτήρης Τσιόδρας «μπαίνει» στα σπίτια των Ελλήνων για να ανακοινώσει το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Με το Πάσχα να πλησιάζει, οι Αρχές εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση στο πλάνο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με φόντο μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων στην συνέχεια. Και σήμερα, λοιπόν, ο Σωρήρης Τσιόδρας. πήρε την… συνηθισμένη θέση του.

Click4more: Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ενημερώνει για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα, Πέμπτη 09.04.2020.

Συγκεκριμένα τόνισε πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα και 1.955 συνολικά, ενώ τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πια σε 86.

Επιπρόσθετα τόνισε πως 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Ξεκάθαρος ο Τσιόδρας για τα γάντια

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στα γάντια μιας χρήσης που κατά κόρον χρησιμοποιούν πολλοί συμπολίτες μας εκτός σπιτιού, καθιστώντας σαφές πως η πρακτική αυτή μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνη κι από το να μην φορά κανείς τίποτα στα χέρια.

Click4more: Επιχείρηση “Πάσχα”: Drones, ελικόπτερα και… κιάλια για τους «αντάρτες» του οβελία!

“Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”, τόνισε, σημειώνοντας πως μικρές εγκοπές μπορεί να “επιτρέψουν” στον κορονοϊό να “επιτεθεί”, ενώ ακόμη σημείωσε πως το να φορά κανείς γάντια μπορεί να τον κάνει να τηρεί λιγότερο συχνά από ό, τι πρέπει τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών.

Ο Τσιόδρας για τις μάσκες

Στο… μέτωπο της μάσκας, ο λοιμωξιολόγος είπε πως ενημερώθηκε αναλυτικά η επιτροπή και συμφώνησε με το ευρωπαϊκό ECDC ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη και όπως είπε “θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο μέτρο ανάλογα με την πορεία της επιδημίας”.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι σε σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας ωστόσο στην παρούσα φάση δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορονοϊό

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις