Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσιόδρας για μεσογειακή διατροφή: Ποια τρόφιμα συστήνει για την καραντίνα

Τσιόδρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα «υπάρχει ένας εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

Τη μεσογειακή διατροφή «διαφήμισε» ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δώσουμε προσοχή την διατροφή μας και να ακολουθούμε την μεσογειακή διατροφή αφού υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρήστε αυτή την περίοδο ως μία μοναδική ευκαιρία, πέραν όλων των άλλων των δυσκολιών που περνάμε, να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, καθώς θα υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων, καθώς και συγκέντρωση της οικογένειας γύρω από το καθημερινό τραπέζι.

Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής η οποία μιλάει για πολύ νερό, για ποικιλία λαχανικών και φρούτων, για δημητριακά, ιδιαίτερα αυτά που είναι ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και να επιλέγουμε τα άπαχα μέρη, τα θαλασσινά και τα ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο ως πρώτης επιλογής, του περιορισμού στην κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και, φυσικά, τη σωματική μας δραστηριότητα καθημερινά, σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις