Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσολιά: Ίσως κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές

Τσολιά: Ίσως κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως ανέφερε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Τσολιά τόνισε πως η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων στην Αττική πάρθηκε προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα, παρότι οι επιστήμονες έχουν γνώση του πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες σε παιδιά και γονείς.

«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό. Κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.Ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία. Στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω. Δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες».

Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου σε άλλες περιοχές, ανέφερε πως «αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είναι πιθανό».

Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την βρετανική μετάλλαξη και την αυξημένη μεταδοτικότητά της, αφού μεταδίσεται κατά 30% πιο εύκολα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις