Ελλάδα

Τυφώνας Μίλτον: «O 4ος ισχυρότερος στον Ατλαντικό» – Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Με σφοδρότητα αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον την πολιτεία της Φλόριντα προκαλώντας συναγερμό στις ΗΠΑ σήμερα Τετάρτη (9.10.24).

Ο τυφώνας Μίλτον που κατευθύνεται προς τη Φλόριντα είναι πλέον κατηγορίας 5, το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον και συνοδεύεται από ανέμους που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 281 χιλιόμετρα την ώρα (175 μίλια την ώρα).

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει.

«Ο τυφώνας Μίλτον είναι τώρα κατηγορίας 5 με ταχύτητα 175 μιλίων την ώρα, η τέταρτη ισχυρότερη καταιγίδα στην ιστορία του Ατλαντικού» αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X στα αγγλικά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδίαζε κάτι «μεγάλο» μέσα από την φυλακή ο συνεργός της 38χρονης που έβαλε την βόμβα στην τράπεζα της Θεσσαλονίκης
Κατηγορούμενος και για τρομοκρατία ο έγκλειστος που φέρεται πως έδινε εντολές στο θύμα - Είχε απειλήσει ανοιχτά την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης που εξέταζε τον φάκελό του για τρομοκρατική χτύπημα
Θεσσαλονίκη, έρευνες της Αστυνομίας 1