Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τύρναβος: Ελπίδες στα συντρίμμια των ρίχτερ – «Τρέχουν» οι αυτοψίες των μηχανικών (pics)

Τύρναβος: Ελπίδες στα συντρίμμια των ρίχτερ – «Τρέχουν» οι αυτοψίες των μηχανικών (pics)

Δύο νταλίκες με 100 σκηνές, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια και ρουχισμό για την ανακούφιση των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή του Τυρνάβου έστειλε από τη Αθήνα η Πολιτική Προστασία. Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παραμένει στην περιοχή.

Στο πλευρό των κατοίκων των χωριών του Τυρνάβου βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που έφθασε στην περιοχή συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και παρέδωσε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό 50 σκηνές με ανάλογο αριθμό κλινών, κλινοσκεπασμάτων και υπνόσακων για τις πρώτες ανάγκες του πληθυσμού.

Στα πληγέντα, από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό, χωριά του Τυρνάβου βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συζήτησε με τους κατοίκους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα πρώτα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επιζητούν λύσεις.

Ο Κώστας Αγοραστός επισκέφθηκε το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου, είδε από κοντά τις ζημιές που υπέστησαν δεκάδες κατοικίες, καθώς επίσης και το σχολείο και την εκκλησία που έπαθαν πολύ σημαντικές ζημιές.

Παράλληλα ενημερώθηκε και από τους μηχανικούς που ελέγχουν σπίτια, ώστε να αποφανθούν αν σε δεύτερο χρόνο μπορούν να κατοικηθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφθηκε και τα χωριά Αμούρι, Βλαχογιάννι και Μεσοχώρι όπου είδε από κοντά πόσο εκτεταμένες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό και συνομιλώντας με τους κατοίκους, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παράλληλα από το πρωί σε συνεργασία με κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησε προληπτικά σε rapid tests ανίχνευσης αντιγόνου στους κατοίκους όλων των χωριών που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ διανεμήθηκαν και αντισηπτικά και μάσκες.

 

Σεισμός: Καταγραφή ζημιών

Σήμερα ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτήρια από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στις
πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε χθες στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

Σήμερα κλιμάκιο 42 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει ελέγχους για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, σχολικές μονάδες, δημόσια κτίρια, κέντρα υγείας) για την αποτίμηση των ζημιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 294 κτήρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, αύριο θα ενισχυθεί με κλιμάκιο 50 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Intime

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις