Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζανάκης: Μετά τις 15 Απριλίου θα δούμε λιγότερα από 2.000 κρούσματα (vid)

Τζανάκης: Μετά τις 15 Απριλίου θα δούμε λιγότερα από 2.000 κρούσματα (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Την εκτίμηση ότι μετά τις 20 Απριλίου τα δύο τρίτα της χώρας θα είναι «κίτρινα» ή «πράσινα» στον επιδημιολογικό χάρτη έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Σημείωσε δε, ότι τα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να φθάσουν ημερησίως να είναι και κάτω από τις 2.000. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (26/3), ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να βγει έξω καθώς δεν κολλάει στην εξοχή ο ιός αλλά πολύ προσεκτικά, χωρίς χαλάρωση και με υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τεστ κάθε εβδομάδα και τήρηση των μέτρων από όλους.

Click4more: Μανωλόπουλος για lockdown: Ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι (vid)

Εξήγησε δε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν «μονότονα σχεδόν» ότι μετά τις 15 Απριλίου η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων θα είναι σαφής, μπορεί και κάτω από 2.000.

Σημείωσε επίσης ότι στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, άπαντες ήταν στις καφετέριες και δεν σημειώθηκε αναζωπύρωση τόσο γρήγορα. «Ο ιός είναι χειμωνιάτικος και στις αρχές της άνοιξης. Από μόνος του κάνει κοιλιά. Μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να μαυρίζουμε τον κόσμο. Να προσέξει λίγο ο κόσμος και όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις