Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζανάκης: Να συνεχίσει ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca (video)

Τζανάκης: Να συνεχίσει ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca (video)

Την άποψη πως ο κόσμος στη χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca εξέφρασε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως θα συνεχίσει η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας και πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση μετά τις 20 Απριλίου.

Υποστήριξε επίσης πως το δεύτερο κύμα ήταν πιο ισχυρό από το τρίτο κατά 30%, επειδή στο δεύτερο κύμα υπήρξαν 4.700 νεκροί, ενώ έως τώρα έχουν καταγραφεί 2.300 θάνατοι.

«Οι πολιτικές παλινωδίες παρέσυραν επικοινωνιακά το εμβόλιο»

«Δυστυχώς οι παλινωδίες πολιτικού χαρακτήρα, παρέσυραν επικοινωνιακά και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς του ΕΟΦ σε σιβυλλική απόφαση, ότι το εμβόλιο ενδεχομένως σχετίζεται με επεισόδια θρόμβωσης, χωρίς να πιστοποιείται ότι είναι συχνό γεγονός. Αν επικρατούσε αυτή η λογική, εκατοντάδες φάρμακα θα είχαν βγει οφ» είπε για το εμβόλιο.

Ο καθηγητής τόνισε πως «θα πρέπει να δούμε τον δικό μας τον οργανισμό, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Μέχρι τώρα έχει τηρήσει στάση ψυχραιμίας. Πρέπει να πειθαρχήσουμε σε ότι αποφασίσει. Ο κίνδυνος να πάθουμε κάτι ενώ πηγαίνουμε στο εμβολιαστικό κέντρο είναι δεκάδες εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που πιθανόν να προκαλέσει το εμβόλιο. Στο διάστημα της αναβολής του εμβολίου, εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι σε επίπεδο Ευρώπης θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό ενώ δεν θα την είχαν χάσει».

Ενδεικτικά ανέφερε πως ο κίνδυνος από κάποια ευρέως διαδεδομένα χάπια, όπως πχ τα αντισυλληπτικά, είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το εμβόλιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις