Ελλάδα

Τζάνειο: Νοσηλευτής έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε 62χρονη – Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά και νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Ο νοσηλευτής φέρεται να μπέρδεψε τις δυο γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο θάλαμο που χρειαζόταν να γίνει η μετάγγιση αίματος - Οι συνοδοί της 62χρονης έκαναν μήνυση και αναζητείται για να συλληφθεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αδιανόητο λάθος έκανε νοσηλευτής στο Τζάνειο Νοσοκομείο καθώς έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε μια 62χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά.

Η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση από τον νοσηλευτή στο Τζάνειο, βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με σοβαρές επιπλοκές.

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης (03/06/2025), όταν ο νοσηλευτής φέρεται να μπέρδεψε τις δυο γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο θάλαμο που χρειαζόταν να γίνει η μετάγγιση αίματος.

Ο νοσηλευτής έδωσε λάθος ομάδα αίματος στην 62χρονη, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και να νοσηλεύεται με σοβαρές βλάβες, διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ έχει γίνει ήδη ένα χειρουργείο για το αιμάτωμα που δημιουργήθηκε στο κεφάλι.

Οι συνοδοί της 62χρονης έκαναν μήνυση και ο νοσηλευτής αναζητείται για να συλληφθεί.

Η ανακοίνωση από το Τζάνειο: «Σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χορηγήθηκε κατά λάθος στη νοσηλευόμενη ασθενή Κ.Χ. με Α.Μ. 1241111, μονάδα αίματος που προοριζόταν για άλλον ασθενή, από νοσηλευτή Κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Από την σχετική ενημέρωση των Ιατρών, προκύπτει ότι η ασθενής είχε διαφορετική ομάδα αίματος από αυτή που της χορηγήθηκε, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει έντονη συμπτωματολογία, που κατέληξε στην διασωλήνωση της ασθενούς και την άμεση μεταφορά της στη ΜΕΘ.

Μόλις ενημερώθηκε η διοίκηση, διέταξε άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) για τη διερεύνηση του συμβάντος, η οποία ανατέθηκε στο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος.

Επιπροσθέτως, σας αναφέρουμε ότι κατατέθηκε από την Νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, κατόπιν εντολής της Διοίκησης, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιώς, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών».>

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βρέθηκε «κρυφή» πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο - Το σενάριο για «θαμμένα» στοιχεία
Η συγκεκριμένη πόρτα που βρέθηκε, ενώνει το σπίτι του διπλού φονικού με τον γειτονικό φούρνο ο οποίος ανήκει στον θείο της 54χρονης Μαρίας που ζει στο εξωτερικό
Το σπίτι στο Αίγιο, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη κι ο 26χρονος γιος της
7