Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τζον Κέρι: Επίσκεψη στην Αθήνα για το κλίμα

Τζον Κέρι: Επίσκεψη στην Αθήνα για το κλίμα

Επίσκεψη για το κλίμα θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Κέρι. Ο αξιωματούχος θα βρεθεί στην Αθήνα στις 28 – 29 Αυγούστου, για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συζητήσεις με τον Τζον Κέρι θα επικεντρωθούν σε θέματα που αφορούν το κλίμα. Συγκεκριμένα, στις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τη Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference», την οποία θα φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Το ταξίδι του Τζον Κέρι θα συνεχιστεί στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο των G20 για το κλίμα και το περιβάλλον. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Βιετνάμ για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και ηγέτες επιχειρήσεων, με στόχο τη διαμόρφωση συναίνεσης γύρω από βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις