Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζουμέρκα: «Το αγόρι μου έσβηνε λίγο λίγο περιμένοντας μάταια την βοήθεια από τον ουρανό»

Τζουμέρκα: «Το αγόρι μου έσβηνε λίγο λίγο περιμένοντας μάταια την βοήθεια από τον ουρανό»
Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Γιάννης Θεοχαρόπουλος

Συγκλονίζουν τα όσα γράφει ο πατέρας του 21 ετών σκιέρ, που έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα, περιμένοντας το ελικόπτερο να τον διασώσει, μετά από πτώση του.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο πατέρας του περιγράφει μεταξύ άλλων το πώς κατάφερε να φτάσει κοντά στο παιδί του μέσα σε λίγα λεπτά και από εκείνη τη στιγμή, περίμενε τη βοήθεια από αέρος. Μια βοήθεια που ήρθε τελικά, πολύ αργά…

«Στις 13:10 ειδοποιήθηκε το 112. Στις 13:45 ήμουν κοντά του… Ο αστυνόμος Βασίλης ήξερε από το 112 για το περιστατικό ήδη… Του είπα Βασίλη “ο γιος μου είναι πολυτραυματίας και θέλω ελικόπτερο άμεσα χάνει πολύ αίμα το κάθε δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο, πρέπει να διασωληνωθει άμεσα”. Μου είπε “το ξέρουν ήδη όλοι και σε 10 λεπτά θα έρθει ελικόπτερο”… Το αγόρι μου έσβηνε λίγο λίγο καθώς περνούσαν οι ώρες και δεν ήταν κανείς άλλος κοντά μας εκτός από 4 φίλους που με είχαν ακολουθήσει από την αρχή. Στις 16:10 περίπου άρχισε να μην έχει ζωτικά σημεία και του έκανα ΚΑΡΠΑ περιμένοντας μάταια την βοήθεια από τον ουρανό».

Click4More: Καλάβρυτα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τους αναρριχητές που χάθηκαν στα χιόνια

Σε άλλο σημείο ο πατέρας του νεαρού σκιέρ, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ορεινή διάσωση στην Ελλάδα.

Εάν το πάθαινε το αγόρι μου αυτό στις Άλπεις θα τον είχαν εντοπίσει διασώσει διασωληνώσει και μεταφέρει πριν προλάβω να φτάσω εγώ κοντά του. Άλλος ένας θάνατος στα ελληνικά βουνά από …….».

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις