Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τζοβάνα Φραγκούλη: Έκανε το σαλόνι της ατελιέ και φτιάχνει στολές προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό

Τζοβάνα Φραγκούλη: Έκανε το σαλόνι της ατελιέ και φτιάχνει στολές προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό

“Μένει σπίτι” και δημιουργεί μετά από επιθυμία δεκάδων θαυμαστών της ειδικές στολές προστασίας για γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι καθημερινά δίνουν σκληρή μάχη με τον κορονοϊό, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε πάσχοντες ασθενείς.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η παρουσιάστρια της θρυλικής εκπομπής “Πες το και θα γίνει” Τζοβάννα Φραγκούλη, όλα συνέβησαν πριν από λίγες εβδομάδες, όταν στο site “Jovanna’s wish channel” και στις  σελίδες της στα social media, άρχισε να δέχεται μηνύματα από κόσμο που επιθυμούσε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να κατασκευαστεί ο προστατευτικός εξοπλισμός.

“Προβληματίστηκα τόσο πολύ και είπα να κινητοποιηθώ για όλον αυτόν το κόσμο, που καθημερινά αγωνίζεται με έναν τόσο δύσκολο ιό, δίνοντας πραγματικά την ψυχή του, στο πλευρό των συνανθρώπων μας που νοσούν” αναφέρει η Τζοβάννα Φραγκούλη.

Και προσθέτει: “Έπρεπε όμως να μάθω τα πάντα για την συγκεκριμένη στολή γιατί ο κόσμος να μεν μου το ζητούσε ως επιθυμία, εγώ όμως δεν γνώριζα το παραμικρό. Έτσι επικοινώνησα με το νοσοκομείο “Σωτηρία” και να ναι πραγματικά όλοι τους γεροί και δυνατοί, αφού μέσα σε λίγη ώρα μου έστειλαν φωτογραφίες με το σχέδιο της στολής, τις διαστάσεις και φυσικά τα χαρακτηριστικά του υφάσματος που την κάνει τόσο προστατευτική”.

Η δυσκολία όμως ήταν μια και έπρεπε πάση θυσία να ξεπεραστεί, αφού όπου κι αν έξαψε η παρουσιάστρια να βρει το συγκεκριμένο ύφασμα, τα πάντα ήταν κλειστά εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού: “Ψάξε ψάξε αν θέλει ο Έλληνας να σε βοηθήσει θα το κάνει και μάλιστα με την καρδιά του. Τελικά η άκρη βρέθηκε σε μια αποθήκη στον Άγιο Στέφανο, όπου διέθετε το κατάλληλο ύφασμα για τις φόρμες, το οποίο είναι από 100% polyster microvibra”.

Για την δημιουργία των πρώτων δειγμάτων η Τζοβάννα Φραγκούλη έφτασε στο σημείο να μετατρέψει το σαλόνι του σπιτιού της σε mini ατελιέ, καθώς όπως περιγράφει και στο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο με αναλυτικά όλη την διαδικασία έπρεπε να ξέρει τα πάντα γύρω από την όλη κατασκευή.

“Ήθελα να πραγματοποιήσω με αγάπη τις επιθυμίες που δέχτηκα για τις στολές και με την βοήθεια μιας φίλης και εθελόντριας της Μαρίας τελικά καταφέραμε να έχουμε τα πρώτα δείγματα. Στόχος μας δεν είναι τόσο το τώρα αλλά το μετά, όπως λένε και οι ειδικοί, καθώς από το ερχόμενο Φθινώπορο οι πιθανότητες να επιστρέψει ο ιός είναι όλο και μεγαλύτερες. Γι αυτό καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει σ όλη αυτή την διαδικασία είτε να βρεθούν εθελόντριες που θα βοηθήσουν στο ράψιμο, είτε αν θέλει κάποιος από μόνος του να δει το βίντεο και να ακολουθήσει της οδηγίες, είτε να επικοινωνήσει μαζί μου μέσα από τα social media, ώστε η αλυσίδα να μεγαλώσει και σύντομα να βρεθούν τα αποθέματα που χρειαζόμαστε. Η πρόληψη είναι το καλύτερο, γι αυτό και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις