Παρασκευή, 24 Μαΐ
25oC Αθήνα

Βανδαλισμοί σε αιγυπτιακές αρχαιότητες στον Μαραθώνα!

Βανδαλισμοί σε αιγυπτιακές αρχαιότητες στον Μαραθώνα!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σημαντικές φθορές προξένησαν άγνωστοι εισβολείς στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων Θεών στην περιοχή Μπρεξίζα Μαραθώνα, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.

Άγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα, προξενώντας σημαντικές φθορές σε αντίγραφα αγαλμάτων, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα το ΥΠΠΟΑ αναφέρει ότι “σήμερα το πρωί, 20 Ιουνίου 2018, ο φύλακας του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου του ιερού των Αιγυπτίων θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα διαπίστωσε ότι χθες, 19 Ιουνίου 2018, μετά τη λήξη της εργασίας του, άγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο και προξένησαν σημαντικές φθορές στα αντίγραφα των αγαλμάτων των θεών Ίσιδος και Όσιρη που είναι στημένα ανά ζεύγος στους τρεις πυλώνες του ιερού”.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, “το επιστημονικό και φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας επελήφθη άμεσα του θέματος, το οποίο ερευνά πλέον το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης Μαραθώνα. Τα πρωτότυπα αγάλματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα”.

πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις