Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βαριές “καμπάνες” για την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων – Στον “αέρα” χιλιάδες γονείς

Βαριές “καμπάνες” για την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων – Στον “αέρα” χιλιάδες γονείς

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους υπεύθυνους της εταιρείας “Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε”. με διακριτικό τίτλο «Stem – Health Hellas».

Η εταιρεία κατηγορήθηκε πως εξαπάτησε χιλιάδες γονείς για το ότι μπορούν να συντηρηθούν τα βλαστοκύτταρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να είναι αξιοποιήσιμα, χωρίς να υπάρχει για αυτό καμία τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη που να το αποδεικνύει.

Επίσης η “τράπεζα” μπορεί να ήταν πιστοποιημένη από οργανισμούς του εξωτερικού, αλλά δεν ήταν αδειοδοτημένη απο το Υπουργειο Υγείας.

Συνολικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 19 πρόσωπα, υπευθύνων της εταιρείας», για απάτη και άμεση συνέργεια στην απάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 η τράπεζα πέρασε από τον Όμιλο Υγεία στον επόμενο ιδιοκτήτη Νίκο Νικολαΐδη έναντι ενός ευρώ!

Στην κατάθεσή του ως ύποπτος δήλωσε ουσιαστικά ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη, αφού η εταιρεία εικονικά μεταβιβάστηκε σε αυτόν και ουσιαστικά ανήκε εξ αρχής και μέχρι τέλους στον Όμιλο Υγεία.

Το αδίκημα της απάτης αφορά επίσης και όλους τους νόμιμους εκπροσώπους του Υγεία για την περίοδο 2007-2013 οπότε μεταβιβάστηκε η εταιρία. Το δεύτερο αδίκημα, της άμεσης συνέργειας αφορά επίσης τους εκπροσώπους για το διάστημα μετά το 2013.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις