Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βάρκιζα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τροχαίο με θύμα τον 40χρονο σε αμαξίδιο – Τι ερευνούν οι Αρχές

Βάρκιζα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τροχαίο με θύμα τον 40χρονο σε αμαξίδιο – Τι ερευνούν οι Αρχές

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο στη Βάρκιζα, ερευνούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εικόνα που έχουν οι αναλυτές είναι ότι ο 87χρονος οδηγός που παρέσυρε τον 40χρονο σε αμαξίδιο στην Βάρκιζα, είχε αναπτύξει ταχύτητα για τα δεδομένα του σημείου, ενώ όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε και χωρίς να φοράει ζώνη.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας εκτιμούν πως ένας συνδυασμός πραγμάτων οδήγησε στην τραγωδία όπως η ταχύτητα και η απροσεξία του οδηγού ενώ θα γίνει έλεγχος και στο όχημα του προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση ήταν και αν είχε σωστά φώτα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο ηλικιωμένος -κάτοικος Πεύκης με καταγωγή απο την Θεσπρωτία-, στις 22:25 οδηγούσε επί της Λ. Αθηνών-Σουνίου με κατεύθυνση προς Αθήνα. Φθάνοντας περίπου 300 μέτρα μετά τη διασταύρωσή της με την οδό Μπαρακού (250 μέτρα μετά το Ribas), συγκρούστηκε με το κινούμενο επί της δεξιάς λωρίδας του οδοστρώματος αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος από τη Γλυφάδα με αποτέλεσμα, να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο άτυχος 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βούλας «Ασκληπιείο», ενώ και οι δύο σκύλοι που ήταν πάντα βόλτα μαζί του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε Κτηνιατρικό Κέντρο. Ο ένας δεν τα καταφέρε και πέθανε.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής. Για τον 40χρονο παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ για τον 87χρονο οδηγό του οχήματος ελήφθη ποσότητα αίματος και ούρων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες τοξικές ουσίες.

Ο οδηγός σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη αρχικώς για παράβαση των άρθρων 28 και 302 του Π.Κ., αλλά αφέθηκε ακολούθως ελεύθερος κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πλημ/κων, ενώ όπως επισημαίνεται δεν εξακριβώθηκε η χρήση ζωνών ασφαλείας ή άλλων προστατευτικών μέσων από τους εμπλεκόμενους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις