Ελλάδα

Βάσεις 2016 – Αποτελέσματα Πανελληνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εν αναμονή για τα αποτελέσματα Πανελληνιων 2016... Οι Βάσεις 2016 για τις Πανελλήνιες θα αναρτηθούν στο site του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu. Οι Βάσεις 2016 θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Που θα κυμανθούν οι Βάσεις 2016 σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα για να τελειώσει η αγωνία χιλιάδων μαθητών που πήραν φέτος μέρος στις Πανελλήνιες 2016 με στόχο την εισαγωγή σε ένα από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Και μαζί τους θα τελειώσει και η αγωνία των γονιών τους. Η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωση των βάσεων είναι η Πέμπτη 25 Αυγούστου, αφού αυτές τις μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας διασταυρώνουν τα τελευταία στοιχεία. Οι αρχικές εκτιμήσεις, εικόνα που φαίνεται να επιβεβαιώνεται, είναι πως η βάσεις θα κινηθούν σε πολλές ταχύτητες.

Αλλού θα ανέβουν, αλλού θα πέσουν και έτσι να διευρυνθεί το βαθμολογικό χάσμα ανάμεσα σε υψηλόβαθμες και χαμηλόβαθμες σχολές. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις Βάσεις 2016 μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:
• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.
• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του επικεφαλής της εκπαιδευτικής ομάδας edu4u Απόστολου Κουτρουμπέλη, η πορεία των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο προδιαγράφεται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μικρή, αλλά σαφής πτώση των βάσεων η οποία θα κινείται από 150 μόρια στις δημοφιλείς σχολές έως 500 μόρια στις χαμηλόβαθμες.

2ο επιστημονικό πεδίοΘετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Αναμένεται μικρή άνοδος στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου και, αντίθετα, πτώση στις μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2015 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

3ο επιστημονικό πεδίο – Υγείας. Οι βάσεις κινούνται ανοδικά τόσο στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές όσο στις χαμηλόβαθμες παραϊατρικές.

4ο επιστημονικό πεδίο – Εκπαίδευσης. Εντυπωσιακή, έως και 2.500 μόρια, αναμένεται η πτώση των βάσεων στα Παιδαγωγικά τμήματα για τα οποία το ενδιαφέρον έχει περιορισθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των μηδενικών προσλήψεων στη δημόσια εκπαίδευση.

5ο επιστημονικό πεδίο – Οικονομίας – Πληροφορικής. Η πορεία των βάσεων προδιαγράφεται πτωτική, από 400 έως 700 μόρια, σε όλες τις σχολές, από τις πλέον υψηλόβαθμες έως τις χαμηλόβαθμες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2016 αρχίζει και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις σχολές, η οποία από πέρυσι γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο τουλάχιστον στα αρχικά βήματα. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους στο τμήμα που πέρασαν και κατόπιν θα αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Οι γραμματείες θα αντιπαραβάλουν τις αιτήσεις με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι μετεγγραφές που θα ακολουθήσουν θα γίνουν και φέτος με μοριοδότηση και ποσόστωση. Δεν αναμένεται αλλαγή στο σύστημα που εφαρμόστηκε πέρυσι, το οποίο επιτρέπει σε υποψηφίους που πέτυχαν σε κάποιο τμήμα με χαμηλότερη βάση να εισαχθούν σε τμήμα με υψηλότερη, εφόσον εμπίπτουν στις κατηγορίες δικαιούχων. Μάλιστα η διαφορά στις βάσεις εισαγωγής που παρατηρούνται μεταξύ ομοειδών τμημάτων των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας φτάνουν μερικές φορές έως και 5.000 μόρια!

Ωστόσο δεν αρκεί μόνο το χαμηλό κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα ή να είναι κάποιος ορφανός ή μέλος πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας ή να έχει αδελφό φοιτητή κ.λπ. για να θεωρείται βέβαιη η μετεγγραφή. Για καθέναν από τους παραπάνω λόγους αντιστοιχούν συγκεκριμένα μόρια, τα οποία αθροιζόμενα και κατά φθίνουσα σειρά καθορίζουν τη σειρά προτεραιότητας στις μετεγγραφές.

ΒΑΣΕΙΣ 2016: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2016: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Βάσεις 2015: Δείτε τα μόρια του πρώτου και του τελευταίου επιτυχόντα ανά σχολή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
COSMOTE Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για κορυφαία εμπειρία internet παντού
Για 1η φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά από την COSMOTE TELEKOM, αξεπέραστη εμπειρία συνδεσιμότητας με κάλυψη WiFi και Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού με σταθερά υψηλές Gigabit ταχύτητες - Εύκολη και δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού από εξειδικευμένους τεχνικούς, με διακριτικές παρεμβάσεις στον χώρο χάρη στη διάφανη οπτική ίνα
COSMOTE Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για κορυφαία εμπειρία internet παντού
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει το «ράπισμα» στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας – «Κοινό modus operandi, κίνητρό τους το φυλετικό μίσος»
«Κόλαφος» υπήρξε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της, επί της ενοχής των 42 κατηγορουμένων....
Ο Γιάννης Λαγός 18
Η διαδρομή του σκάφους με τους τόνους κοκαΐνης του «Έλληνα Εσκομπάρ» και οι συλλήψεις σε Κατερίνη, Θήβα και Αθήνα
Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες όταν οι πληροφορίες του ελληνικού FBI, μιλούσαν για μεταφορά τόνων κοκαΐνης με το συγκεκριμένο σκάφος με αποτέλεσμα το σκάφος να «λοκαριστεί» και να τεθεί υπό παρακολούθηση
Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» μετά από παλαιότερη σύλληψή του 5
Φοινικούντα: Ο γρίφος των 11 δευτερολέπτων, το συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστες κινήσεις των ηθικών αυτουργών – Απολογούνται ανιψιός και επιχειρηματίας
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ακόμα ένα άτομο ο οποίος φέρει το ρόλο του συνεργού και ο οποίος καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές
O 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ και ο 32χρονος επιχειρηματίας οδηγούνται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης
Με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες στην Αγία Βαρβάρα συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. συνοδευόμενος...
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης