Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2015

Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια – Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic]

Αν έχεις δίψα για μάθηση, διάθεση για ζωή και πιστεύεις ότι όλα τα μπορείς, τότε και στα 62 σου χρόνια, είναι δυνατόν να καταφέρεις την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο. Τρανό παράδειγμα ο Τρικαλινός Θέμης Νταραράς...

Βάσεις 2015: Η άγνωστη ιστορία του αριστούχου Ζουλιέν

Ο Ζουλιέν δραπέτευσε από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011. Όταν έφτασε στην Ελλάδα δεν μιλούσε καν ελληνικά. Ήταν μόνος σε μια ξένη χώρα και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να πάει σχολείο. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, έμαθε πως πέρασε στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά.

Μηχανογραφικά 2015: Τι ισχύει για υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καλούνται να υποβάλουν μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2015 - 2016, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 08 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2015, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Βάσεις 2015: Αποκλίσεις στα ενοίκια για φοιτητές σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Αποκλίσεις παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο στις τιμές και στη διαθεσιμότητα των προς ενοικίαση σπιτιών σε Ξάνθη και Κομοτηνή, δύο μεγάλες φοιτητουπόλεις, όπου εδρεύουν πολλά τμήματα και σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πανελλήνιες 2015: Οι ημερομηνίες των ειδικών μαθημάτων για τους Έλληνες του εξωτερικού

Στο διάστημα 14-18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στην ειδική κατηγορία των «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» για το έτος 2015, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας.

Βάσεις 2015: Τα παράδοξα των φετινών βάσεων

Βάσεις 2015: «Βουτιά» σημειώθηκε στις βάσεις στην πλειοψηφία των σχολών, με δημοφιλή τμήματα να καταβαραθρώνονται στα μόρια εισαγωγής. Η Ιατρική έπεσε κάτω από το όριο των 19.000 μορίων, ενώ οι Νομικές σημείωσαν απώλειες από 500 έως και έως 700. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 92 ΤΕΙ και 14 ΤΕΙ θα δεχθούν φοιτητές που έγραψαν κάτω από το 10! 

Βάσεις 2015: 92 ΤΕΙ και 14 ΑΕΙ θα δεχθούν φοιτητές που έγραψαν κάτω από 10!

Το κράχ που σημειώθηκε στις βάσεις του 2015 αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Μελετώντας τα στοιχεία αποκαλύπτεται ότι 92 ΤΕΙ και 14 ΑΕΙ θα δεχθούν φοιτητές που έγραψαν κάτω από 10! Με ελάχιστα μόρια κάποιοι θα γίνουν φοιτητές.

Βάσεις 2015: Μέτρα για την ενίσχυση των σπουδαστών ζήτησε ο Κουτσούμπας

"Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, υψηλής δυσκολίας θέματα. Καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία", δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων.

Βάσεις 2015: Ο πρόσφυγας από την Αφρική που μπήκε πρώτος σε ΤΕΙ

"Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω". Με αυτά τα λόγια, ο 20χρονος Ζυλιέν, που "δραπέτευσε" από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011 και σήμερα είναι πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια, μιλάει για τον δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα.

Βάσεις 2015: Καταποντίστηκαν 246 σχολές! Δείτε τους πίνακες με τα μόρια!

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSIT ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ! Θεαματικά τα στοιχεία για τις βάσεις πανελληνίων 2015. Πτώση στις Νομικές Σχολές - 491 μόρια στην Αθήνα - 757 μόρια στην Κομοτηνή! Στις Ιατρικές σχολές: Πτώση 309 μόρια στην Αθήνα - 536 στην Αλεξανδρουπολη!

Βάσεις 2015: Ο αριστούχος υποψήφιος γιατρός που δεν… πετάει στα σύννεφα

Για δικαίωση των κόπων του κάνει λόγο, μιλώντας στο newsit, o Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο αριστούχος που με 19.510 μόρια πέρασε τρίτος στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Βάσεις 2015: Συγχαρητήρια του υπ. Παιδείας στους επιτυχόντες

Συγχαρητήρια προς όλους τους επιτυχόντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και ευχές για καλή σταδιοδρομία απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Bάσεις 2015: Δείτε αναλυτικά τα μόρια εισαγωγής για όλες τις σχολές (πίνακες)

Βάσεις 2015 - Ανακοίνωση Βάσεων 2015 - Βάσεις Πανελληνίων 2015 : Ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη (26/08) από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Το κύριο χαρακτηριστικό των βάσεων είναι η μεγάλη πτώση σε όλες τις σχολές. Δείτε στο newsit τους πίνακες με τια μόρια ανα σχολή. 

 
 

Βάσεις 2015: Δες που πέρασες! Πίνακες με τα μόρια από τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

- Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 
- Κύριο χαρακτηριστικό με τα αποτελέσματα των πανελληνίων του 2015 είναι η μεγάλη πτώση σε όλες τις σχολές
- Δείτε στο newsit τους πίνακες με τα μόρια ανα σχολή
- Κάτω από τα 19.000 μόρια όλες οι ιατρικές σχολές
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βάσεις 2015: Εδώ θα δείτε τους πίνακες με τα μόρια!

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη πτώση σε όλες τις σχολές. Δείτε στο newsit τους πίνακες με τια μόρια ανα σχολή. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα πάντα για τις βάσεις 2015.

Βάσεις 2015: Τώρα στο Newsit τα αποτελέσματα των πανελληνίων – Πίνακες με όλες τις σχολές!

- Δείτε στο newsit σε ποια σχολή περάσατε - Μπείτε στην ειδική εφαρμογή που έχουμε ενσωματώσει
- Αναλυτικά ένα προς ένα τα βήματα για τους υποψηφίους των πανελληνίων 2015
- Οι βάσεις αναρτήθηκαν στο σαιτ του υπουργείου Παιδείας στο http://results.it.minedu.gov.gr
- Οι πόρτες των Πανεπιστημίων θα ανοίξουν για υποψηφίους με πολύ λιγότερα μόρια