Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βάσεις 2017: Έγραψε 19,5 στα Μαθηματικά!

Υπουργείο Παιδείας

Είναι από εκείνους τους υποψηφίους που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια στις φετεινές βάσεις και είναι από τους λίγους που έγραψαν όχι απλά πάνω από την βάση αλλά σχεδόν άριστα στα Μαθηματικά ενώ το 84% των υποψηφίων έγραψε κάτω από την βάση!

Ο Παναγιώτης Μερτζάνης, με 19.068, κατάφερε να μπει 2ος στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ήξερα ότι θα περάσω στη σχολή που θέλω, αλλά πάντως δεν περίμενα αυτήν την επίδοση. Στα μαθηματικά έγραψα 19,5».

«Νομίζω ότι πήγα τόσο καλά επειδή μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά και έδωσα όλο μου το βάρος σε αυτό το μάθημα, λόγω του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας. Νομίζω ότι πολλοί υποψήφιοι δεν πήγαν καλά σε αυτό το μάθημα επειδή τα θέματα ήταν πολλά φέτος και απαιτούσαν και γνώσεις από άλλες χρονιές», επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Διάβαζα ένα τρίωρο την ημέρα και έκανα και άλλες δραστηριότητες. Αυτό που θα έλεγα στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου είναι να προσπαθήσουν πολύ για να πετύχουν τον στόχο τους αλλά χωρίς άγχος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις