Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βάσεις 2017 και οι πρώτοι των πρώτων [pics]

Βάσεις 2017

Θεαματική ήταν η πτώση στις Βάσεις 2017 στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο λόγω των Μαθηματικών. Δείτε ποιοι είναι οι πρώτοι των πρώτων.

 

Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2017 από το Υπουργείο Παιδείας, και τελειώνει ο Γολγοθάς για τους υποψήφιους φοιτητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2017. Στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά κυμάνθηκαν φέτος οι Βάσεις 2017 εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θεαματική ήταν η πτώση στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Τα παράδοξα

Στα «παράδοξα», που πάντως έχουν την ερμηνεία τους, οι ειδικοί περιλαμβάνουν τα τμήματα της χημείας τα οποία παρουσίασαν όλα άνοδο άνω των χιλίων μορίων. Η άνοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα τμήματα αυτά εντάχθηκαν φέτος και στο 3ο, εκτός από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο. Αντιθέτως τα τμήματα των χημικών μηχανικών που παρέμειναν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο είχαν πτώση της τάξεως των 300 μορίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ:

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΓΕΛ 2016 – 2017

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ 2016 – 2017

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις Βάσεις 2017 και τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017, και τις ανήρτησε στο results.it.minedu.gov.grΌλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov. Πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Δείτε τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά θα προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους. Στη συνέχεια θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

Βάσεις 2017

Γεννημένος επιστήμονας ο πρώτος στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ. Με μεθοδικότητα στο διάβασμα κατέκτησε την πρωτιά στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ ο Παναγιώτης Μυστακίδης, μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια. Δείτε εδώ περισσότερα

Βάσεις 2017

Βάσεις 2017: Πρώτος και άξιος θαυμασμού! Πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατετάγη ο μαθητής του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Παράσογλου. Αν και πέρασε και στη Νομική Κομοτηνής, δεν θα μπορέσει να πάει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βάσεις 2017

Βάσεις 2017: Ο τερματοφύλακας που έγινε ο πρώτος των πρώτων στη Νομική. Στα τέλη Ιουνίου είχε αναδειχθεί ως ο άριστος των αρίστων στο νομό Ηλείας, αφού συγκέντρωσε 19.485 μόρια και ήταν στην πρώτη τριάδα των αριστούχων πανελλαδικά. Από σήμερα είναι πια φοιτητής της Νομικής Αθηνών όπως επιθυμούσε… Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βάσεις 2017

Βάσεις 2017: Η πρώτη των πρώτων αποκαλύπτεται – Σάρωσε η Ελευθερία Βλάχου. στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης εισάγεται, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, η πρώτη των πρώτων στη Δυτική Μακεδονία. Η Ελευθερία Βλάχου, απόφοιτη πλέον, του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης. Η βαθμολογία της είναι από τις υψηλότερες σε ολόκληρη τη χώρα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Βάσεις 2017.

Βάσεις 2017: Οι πρώτοι των πρώτων αποκαλύπτουν το μυστικό τους. Ξεπερνώντας τα 19.000 μόρια εξασφάλισαν μία θέση στις σχολές που ήταν η πρώτη τους επιλογή, ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να εισαχθούν στις πρώτες θέσεις των τμημάτων που είχαν επιλέξει. Ο Σπύρος Ζαφείρης και ο Νίκος Κουβάτσος μίλησαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία τους αυτή. Ο Σπύρος Ζαφείρης, με 19.138 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί 3ος στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βάσεις 2017 ανά επιστημονικό πεδίο

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των περιζήτητων σχολών, όπως αυτές της Νομικής και της Ψυχολογίας, στις Βάσεις 2017 σημειώθηκε ελαφρά άνοδος. Δεν έλειψαν όμως και τα αρνητικά πρόσημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νομική Αθήνας υποχώρησε κατά 30 μόρια, ενώ αντίθετα η Νομική Θεσσαλονίκης ανέβηκε κατά 15 και της Θράκης κατά 106 μόρια.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο στις Βάσεις 2017 παρατηρείται μια πτωτική τάση που από τους ειδικούς αποδίδεται στη δυσκολία των Μαθηματικών. Μεσοσταθμικά η πτώση είναι στα 500 μόρια -μείωση που αποτυπώνεται κατ’ εξοχήν στις μαθηματικές σχολές. Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο βαθμολογικός πυθμένας του πεδίου αυτού. Πέρυσι είχε εξαιρετικά χαμηλές βάσεις (της τάξεως των 3.000 μορίων) φέτος παρουσίασε άνοδο.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές σχολές) επιβεβαιώθηκε και φέτος η σταθερή ζήτηση των σχολών υγείας. Οι βάσεις των ιατρικών σχολών αυξήθηκαν από 32 έως 82 μόρια, ενώ αυτή η τάση ανόδου διευρύνεται στις χαμηλότερες βαθμολογίες φτάνοντας ακόμη και τα 500 μόρια.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο τα παιδαγωγικά τμήματα ανέβηκαν από 500 έως και 1.300 μόρια, μια άνοδος που, όπως επισημαίνεται, δεν οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων αλλά στον υπερδιπλασιασμό της ζήτησης.

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο οι χαμηλές επιδόσεις των μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας επιβεβαιώθηκαν και στο τελικό αποτέλεσμα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η πτώση στα τμήματα λογιστικής και διοίκησης επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια της περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα το οποίο κινήθηκε κάτω από τα 3.000 μόρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις