Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βάσεις 2017: Τι λέει ο πρώτος επιτυχών στη σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ

Βάσεις 2017: Τι λέει ο πρώτος επιτυχών στη σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ

Δικαιωμένος για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε τα δυο τελευταία χρόνια, αλλά και ανακουφισμένος από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2017, δηλώνει ο πρώτος επιτυχών στη σχολή Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Άγγελος Νικομάνης, ο οποίος δεν κρύβει ότι στόχος του είναι να αξιοποιήσει τα εφόδια που θα λάβει στο πανεπιστήμιο προκειμένου να μείνει στην Ελλάδα και να αναζητήσει εδώ το εργασιακό του μέλλον.

“Είναι ένα βασικό κριτήριο η ανεργία για να επιλέξω τη συγκεκριμένη σχολή. Μίλησα με παιδιά μέσα από τη σχολή, είχα επικοινωνία με συναδέλφους του πατέρα μου που έχουν αποφοιτήσει από αυτή τη σχολή και ήξεραν τι δουλειά κάνει και τι αναγνωρισιμότητα έχει στο εξωτερικό και μου είπαν πολύ καλά λόγια. Και με δεδομένο το δείκτη της ανεργίας, επειδή είναι υψηλός, επέλεξα μια σχολή η οποία έχει μια άνεση στην αποκατάσταση, όχι απαραίτητα άμεση η καλή αλλά σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Από τη στιγμή που είχα την άνεση και θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν είμαι προετοιμασμένος ακόμα να φύγω για το εξωτερικό, έψαξα να βρω μια καλή σχολή από πλευράς αποκατάστασης”, λέει στο Newsit.gr ο 18χρόνος φοιτητής-πλέον-και δηλώνει πως όνειρο του είναι να δουλέψει και να εξελιχθεί στη χώρα του.
Παράλληλα, αποκαλύπτει και το μυστικό της επιτυχίας του, να συγκεντρώσει 19.800 μόρια και να είναι ο πρώτος εισακτέος στη σχολή της επιλογής του. “Κάποιος ο οποίος στοχεύει πολύ ψηλά στις σχολές ίσως αναγκαστεί να θυσιάσει τα χόμπι του. Εγώ τα έκοψα τα χόμπι μου, κιθάρα η γυμναστήριο τα σταμάτησα στην Γ’ Λυκείου, δεν μπορούσα να τα κάνω ικανοποιητικά. Αυτό που κράτησα ήταν να βγαίνω Σαββατοκύριακο με τους φίλους. Είναι σημαντικό να το κάνεις γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις, να ξελαμπικάρεις. Θέλει λίγη ψυχική ισορροπία”, τονίζει ο Άγγελος και συμβουλεύει τα παιδιά που ξεκινούν φέτος το “μαραθώνιο” των πανελληνίων να έχουν ηρεμία και να βρουν ρυθμό στην προετοιμασία τους.
“Τα παιδιά αυτά έχουν ήδη αρχίσει τα θερινά. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι πέρασαν ήδη ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Ένα 40% το έχουν ήδη περάσει. Γιατί ήταν πολύ ζόρικο να κάτσει να διαβάσει κάποιος μέσα στα θερινά ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάνουν διακοπές”, καταλήγει ο αριστούχος από την Κέρκυρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις