Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βάσεις 2017: Τι ώρα σήμερα, πως και από που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Βάσεις 2017

Στις 10.00 θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2017 από το Υπουργείο Παιδείας. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2017.

Σε λίγες ώρες τελειώνει η αγωνία για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2017, καθώς το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει στο results.it.minedu.gov τις Βάσεις 2017.  Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων 2017 τελειώνει και η σχολική χρονιά, και για όσου έχουν πετύχει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ αρχίζει η ακαδημαϊκή χρονιά.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 10.00 θα ανακοινωθούν στο https://results.it.minedu.gov.gr οι Βάσεις 2017. Όπως ανακοίνωσε  το Υπουργείο Παιδείας, όλα είναι έτοιμα για τις ανακοινώσεις. Τελειώνει και η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους. Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν και ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά θα προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας. Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Βάσεων 2017 και των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου.

Δείτε εδώ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017.

results.it.minedu.gov

Σε λίγες ώρες, στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας τις Βάσεις 2017 και θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των υποψήφιων στις Πανελλήνιες 2017.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2895 Β’/21-8-2017) η Υπουργική Απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Δείτε ποιοι μαθητές θα έχουν επιπλέον μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ εδώ.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση στις Βάσεις 2017. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2017 στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες. Τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια. Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση. Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό. Φέτος τις διεκδικούν λιγότεροι υποψήφιοι σε σχέση με το 2016. Σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική θα σημειώσουν πτώση. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.

Οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις Βάσεις 2017 και στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας, στις 10.00, τις Βάσεις 2017.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις