Ελλάδα

Βάσεις 2018 – Πανελλήνιες: Σήμερα το απόγευμα η ανακοίνωσή τους!

- Μετά τις 17:30 θα ανακοινωθούν τελικά οι βάσεις για τις πανελλήνιες! - Στα ύψη αλλά με... πτώση η Ιατρική - Άνοδος των βάσεων στα περισσότερα τμήματα όπου χρειάστηκε ειδικό μάθημα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανατροπή από το υπουργείο Παιδείας για τις βάσεις των πανελλαδικών. Αν και όλες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ανακοίνωση θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (27.08.2018) έγινε γνωστό πως οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα ανακοινωθούν σήμερα!

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, στις 17:30 θα ανοίξει το σύστημα.

Οι υποψήφιοι για μια θέση στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση μπορούν να μάθουν τις βάσεις εισαγωγής μπαίνοντας στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και πληκτρολογώντας των προσωπικό τους κωδικό. Έτσι θα μπορούν να μάθουν σε ποια σχολή έχουν περάσει.

Όσοι είναι πιο… παραδοσιακοί, θα μπορούν να δουν και τα αποτελέσματα στα σχολεία, όπου θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους επιτυχόντες.

Πως θα κινηθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις των Πανελληνίων αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Χαλάζι και μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο τους 32 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο