Ελλάδα

Βάσεις 2018: Παράταση στην αγωνία των υποψηφίων! Με καθυστέρηση η ανακοίνωση τους

- Τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2018 αποκλείεται να ανακοινωθούν πριν από τις 25 Αυγούστου - Οι πιθανές ημερομηνίες - Πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση - Ο αριθμός εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 και τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κάθε καλοκαίρι, οι βάσεις εκδίδονται κοντά στις 25 Αυγούστου.

Ωστόσο, φέτος, θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση, όπως εκτίμησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας στην ιστοσελίδα esos.gr.

Όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα αποκλείεται να εκδοθούν πριν τις 25 Αυγούστου. Ως πιθανές ημερομηνίες για να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2018 θεωρούνται η 27η, η 28η ή το αργότερο η 29η Αυγούστου.

Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης είναι ο πρόσθετος φόρτος εργασίας της έκδοσης αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους από τις πυρόπληκτες περιοχές. Έτσι, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις έως πέντε ημέρες πιο μετά, από τον αρχικό προγραμματισμό.

Βάσεις 2018: Εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά, για το 2018, οι θέσεις εισακτέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) είναι 74.692, ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Κατά συνέπεια η αύξηση ανέρχεται σε 3.966 θέσεις.

Ο αριθμός εισακτέων έμεινε σταθερός στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονία ς, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.

Ειδικότερα:

Α) Σε ό,τι αφορά το νεοσύστατο Παν/μιο Δυτικής Αττικής ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 4.633 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ήταν 4.557 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 76 θέσεις.

Β) Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 43.758 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.905 θέσεις.

Γ) Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα Τμήματα ήταν 22.411 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 985 θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα (Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, κλπ), ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017.

ΠΗΓΗ: ESOS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν της βρέθηκε κανένα παθολογικό εύρημα και δεν νοσηλεύτηκε» λέει ο Γιαννάκος για την νηπιαγωγό στα Άνω Λιόσια που φέρεται να δέχτηκε επίθεση από γονείς
«Φώναζε στα παιδιά χωρίς λόγο, όλες τις εβδομάδες - Δεν είναι πρώτη φορά αυτό, είναι η δεύτερη», λέει μαθητής που είδε τη διευθύντρια να φωνάζει στα παιδιά
Η διευθύντρια στα Άνω Λιόσια
«Πράσινο φως» για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τα κινητά του Μαζωνάκη, των 2 γιατρών και τριών υπαλλήλων του ιατρείου
Η άρση αφορά το μεγαλύτερο επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 11 Ιουλίου 2026, έως την επόμενη του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή, δηλαδή τις 10 Σεπτεμβρίου
Γιώργος Μαζωνάκης
Εισαγγελική παρέμβαση για την κλινική στη Θεσσαλονίκη που έκανε χημειοθεραπείες χωρίς άδεια - Προκαταρκτική εξέταση για τους ελέγχους που έγιναν στο παρελθόν
Στο «μικροσκόπιο» ο υπεύθυνος λειτουργίας της κλινικής αλλά και ο ιδιώτης πνευμονολόγος γιατρός που είχε υπό τον έλεγχό του το ογκολογικό τμήμα
Δικαστικοί επιμελητές «σφράγισαν» την ιδιωτική κλινική
6
Γιώργος Μαζωνάκης: «Θέλουμε έναν μηχανισμό να πιάνει όλα αυτά τα παράνομα ιατρεία», λέει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΑ, Ανδρέας Φουστάνος
Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΑ και διάσημος πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος, μίλησε στην εκπομπή «Health Talks» για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
Ανδρέας Φουστάνος
5