Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βάσεις 2023: Ανακοινώνονται μέχρι το τέλος του μήνα οι βάσεις εισαγωγής

Βάσεις 2023: Ανακοινώνονται μέχρι το τέλος του μήνα οι βάσεις εισαγωγής

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2023, και μπαίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψήφιων στις Πανελλήνιες 2023.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όπως ανάφερε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να βγουν τέλη του Ιουλίου.

Αυτό σημάνει ότι είναι πολύ πιθανό οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να ανακοινωθούν ακόμη και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερα τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι βάσεις θα ανακοινωθούν στο results.it.minedu.gov.gr από το υπουργείο Παιδείας. Οι υποψήφιοι θα χρειαστούν τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) και να δουν το τμήμα ή την σχολή στην οποία πέτυχαν

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των Βάσεων 2023 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου 2023 έληξε η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών.

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και οι επιλογές τους στο μηχανογραφικό, διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό ποια τμήματα θα πάρουν φέτος την ανηφόρα αλλά και σε ποιες σχολές θα υπάρξει υποχώρηση των βάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις