Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βάσεις 2023: Πότε ανακοινώνονται – Νωρίτερα από ποτέ στο results.it.minedu

Βάσεις 2023: Πότε ανακοινώνονται – Νωρίτερα από ποτέ στο results.it.minedu

Αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, ανακοινώνονται οι βάσεις 2023 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροροφίες του newsit.gr, σε λίγες ώρες οι χιλιάδες υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2023 θα γνωρίζουν τις βάσεις εισαγωγής, καθώς αυτές θα ανακοινωθούν επίσημα από το Υπουρεγίο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και που εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη, η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε δώσει μία πιο σαφή εικόνα για το πότε αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων, καθώς είχε υπογράμμισε ότι οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας στο τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2023 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας.

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2023, αλλά και οι επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, είναι αυτές που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό ποια τμήματα θα πάρουν φέτος την ανηφόρα αλλά και σε ποιες σχολές θα υπάρξει υποχώρηση των βάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις