Ελλάδα

Βάσεις 2026: Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη – «Δεν μετριέται μόνο με μόρια η αξία του καθενός»

«Ακόμα και στις στιγμές άγχους και αγωνίας, δούλεψα, διάβαζα και προσπάθησα παραπάνω, για να πετύχω τον στόχο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η Μαρία – Μιχαέλα Χαιρέτη που όχι μόνο πέρασε στην επιλογή της, αλλά και μπήκε και ως πρώτη στην Ιατρική Αθηνών μετά την ανακοίνωση των Βάσεων στις Πανελλήνιες.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις μετά την ανακοίνωση των Βάσεων ανήκει στη Ρόδο. Η Μαρία – Μιχαέλα Χαιρέτη, συγκεντρώνοντας 19.710 μόρια, κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αριστούχος μαθήτρια, μιλώντας στο ΑΠΕ, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για τη σπουδαία αυτή διάκριση, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη επιτυχία που θα μπορούσε να πετύχει.

«Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που θα μπορούσα να έχω ουσιαστικά. Είναι η ύψιστη ικανοποίηση», δήλωσε, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Παρά την εξαιρετική της επίδοση, η ίδια παραδέχεται ότι η διαδρομή προς την κορυφή δεν ήταν χωρίς άγχος και αμφιβολίες. Όπως εξήγησε, κάθε δύσκολη στιγμή λειτούργησε ως κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

«Ακόμα και στις στιγμές άγχους και αγωνίας, δούλεψα, διάβαζα και προσπάθησα παραπάνω, για να πετύχω τον στόχο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιλογή της Ιατρικής δεν ήταν τυχαία. Αν και μεγάλωσε σε οικογένεια γιατρών, ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική της, καθώς από μικρή αντιλήφθηκε τη σημασία του λειτουργήματος που επιτελεί ένας γιατρός.

«Το επάγγελμα του ιατρού είναι λειτούργημα, δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Με το έργο του ένας γιατρός συμβάλλει στην προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού μας, που είναι η ζωή και η υγεία μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, παρότι οι δύο γονείς της είναι γιατροί, η επιλογή της έγινε συνειδητά και με βάση τη δική της επιθυμία.

Ωστόσο, εκείνο που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή τη στάση της είναι το μήνυμα που στέλνει στους συνομηλίκους της. Παρότι βρίσκεται πλέον στην κορυφή, δεν αντιμετωπίζει τις Πανελλαδικές ως τη μοναδική ευκαιρία επιτυχίας.

«Οι Πανελλαδικές δεν είναι ο μόνος δρόμος για τη ζωή και η αξία και οι δυνατότητες του καθενός δεν μετρούνται μόνο με τα μόρια. Όποιος προσπαθήσει αρκετά μπορεί να πετύχει τα όνειρα και τους στόχους του», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 13χρονης που έπεσε από τον 5ο όροφο στην Θεσσαλονίκη - «Θα κάνει χειρουργείο, χτύπησε τη σπονδυλική στήλη»
Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega, δείχνει την 13χρονη πάνω στο φορείο, να φέρει πολλαπλά κατάγματα και να μεταφέρεται εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Η πρασιά που έπεσε η 13χρονη
Κατήγγειλαν γνωστό κομμωτή ότι «ξάφρισε» ακριβά αξεσουάρ από ιταλικό οίκο μόδας στη Μύκονο – Το newsit.gr αποκαλύπτει την ακριβή καταγραφή από το δελτίο συμβάντων
Φέρεται να άρπαξε ένα ακριβό φυλαχτό και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου - Τον πρόδωσε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 7