Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Έξυπνα μέτρα» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο άνοιγμα

Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το άνοιγμα όμως βρίσκεται προ των πυλών με τους ειδικούς να συνιστούν «έξυπνα μέτρα».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευγγελάτο , σημείωσε ότι από την στιγμή που δεν τηρούνται τα μέτρα, θα πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις προκειμένου να μπορέσουμε να «ανακατευθύνουμε τις επαφές μέσα από τις οποίες μεταδίδεται ο κορονοϊός και να τις κάνουμε λιγότερο επικίνδυνες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν «έξυπνα μέτρα», προκειμένου να μπορέσει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ιδιαίτερα από την εβδομάδα που θα ανοίξει και το λιανεμπόριο.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό, άρα συστήνω συνδυασμό ραντεβού στα μαγαζιά και κόφτη», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι και τα δύο αυτά μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το ωράριο των καταστημάτων θα μπορούσε να αλλάξει, έτσι ώστε να προληφθεί ο συνωστισμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

«Υπάρχουν και λύσεις που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα συνωστισμού και να ανακατευθύνουν τις επαφές σε λιγότερο επικίνδυνες», κατέληξε ο καθηγητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ζωντάνεψε» η Αθήνα με την 24ωρη λειτουργία μετρό, τραμ και λεωφορείων – Χιλιάδες επιβάτες μετακινήθηκαν στην πρεμιέρα
«Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια σπίτι τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Κατά τη διάρκεια της νύχτας εργάστηκαν συνολικά 250 άτομα
Μετρό 9
Μαχαίρωσαν πισώπλατα στη Θεσσαλονίκη Τούρκο οδηγό νταλίκας μετά από συμπλοκή - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και ερευνά τις συνθήκες του σοβαρού επεισοδίου αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να βρουν τον δράστη της επίθεσης
Μαχαίρι 3
Ο 42χρονος μαστροπός έστελνε απειλητικά μηνύματα στις κοπέλες για να μην μιλήσουν – «Το σώμα σου είναι δικό μου, δεν θα το πειράξεις»
Εκτός από τις έως τώρα 5 καταγγέλλουσες, ακόμα δύο κοπέλες έχουν επικοινωνήσει με την αστυνομία κι έχει οριστεί ραντεβού για να καταθέσουν σχετικά με τον 42χρονο
Ο 42χρονος μαστροπός
5