Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Έξυπνα μέτρα» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο άνοιγμα

Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το άνοιγμα όμως βρίσκεται προ των πυλών με τους ειδικούς να συνιστούν «έξυπνα μέτρα».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευγγελάτο , σημείωσε ότι από την στιγμή που δεν τηρούνται τα μέτρα, θα πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις προκειμένου να μπορέσουμε να «ανακατευθύνουμε τις επαφές μέσα από τις οποίες μεταδίδεται ο κορονοϊός και να τις κάνουμε λιγότερο επικίνδυνες».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν «έξυπνα μέτρα», προκειμένου να μπορέσει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ιδιαίτερα από την εβδομάδα που θα ανοίξει και το λιανεμπόριο.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό, άρα συστήνω συνδυασμό ραντεβού στα μαγαζιά και κόφτη», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι και τα δύο αυτά μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το ωράριο των καταστημάτων θα μπορούσε να αλλάξει, έτσι ώστε να προληφθεί ο συνωστισμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

«Υπάρχουν και λύσεις που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα συνωστισμού και να ανακατευθύνουν τις επαφές σε λιγότερο επικίνδυνες», κατέληξε ο καθηγητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στα Χανιά: 17χρονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 5 άτομα - 10 συλλήψεις, ανήλικος βιντεοσκοπούσε την πράξη
Στον ομαδικό βιασμό φέρεται να συμμετείχαν ένας 15χρονος, ένας 18χρονος, ένας 17χρονος, ένας 21χρονος ένας 27χρονος. Συνελήφθησαν ακόμα μια 17χρονη, ένας 21χρονος και τρεις γυναίκες κηδεμόνες των ανήλικων
Θλιμμένη γυναίκα
Καταθέτει σήμερα ο φίλος του 20χρονου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Καλαμαριά - Το μεσημέρι η κηδεία του θύματος
Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ο δεύτερος φίλος του 20χρονου - Οπαδικές διαφορές «βλέπουν» οι αρχές για τα κίνητρα της δολοφονίας - Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος που παραδόθηκε
20χρονος