Σάββατο, 24 Φεβ.
13oC Αθήνα

Βασίλης Βασιλικός: Τη Δευτέρα στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία του – Ποια η τελευταία του επιθυμία

Βασίλης Βασιλικός: Τη Δευτέρα στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία του – Ποια η τελευταία του επιθυμία

Την προσεχή Δευτέρα (4.12.2023) στο Α΄ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του βραβευμένου συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού που έφυγε από τη τη ζωή στα 89 του χρόνια. Ποια η τελευταία του επιθυμία. 

Ο Βασίλης Βασιλικός είναι ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς και άφησε το δικό του αποτύπωμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Ο συγγραφέας άφησε και μια τελευταία επιθυμία πριν φύγει από τη ζωή. Έτσι αντί στεφάνου στην κηδεία του, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνει ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Βασιλικού θα γίνουν τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR 42 0140 1030 1030 0232 0004 792 BIC: CRBAGRAAXXX ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜOY: «ΑΚΑΔΗΜΙA ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜARIA CALLAS».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις