Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βατόπουλος: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα Μητσοτάκη πάμε σε lockdown – Θα δούμε πάνω από 2.000 κρούσματα Σάββατο και Κυριακή

Βατόπουλος: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα Μητσοτάκη πάμε σε lockdown – Θα δούμε πάνω από 2.000 κρούσματα Σάββατο και Κυριακή

Τα όσα είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον ΣΚΑΙ χτυπούν ίσως το τελευταίο καμπανάκι πριν το lockdown που ζουν ήδη άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η απόφαση».

Όπως είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, κ. Βατόπουλος μέσα σε μία βδομάδα με 10 ημέρες, τα κρούσματα κορονοϊού πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1000 που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις, ενώ σημείωσε πως ακόμα νοσούν οι πιο νέοι και ότι θα χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα όταν αρχίσουν να νοσούν οι ηλικιωμένοι.

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Τι μέτρα συζητήθηκαν στην επιτροπή των ειδικών

Ο κ. Βατόπουλος είπε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (εκτός από αυτές που είναι για εργασία). Όπως ο ίδιος ανέφερε ζητούμενο είναι να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση αν και είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και πως θα πρέπει να υποστηριχθούν.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown, ο ίδιος είπε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά κατά την γνώμη του εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί. Όμως προειδοποίησε ότι ότι εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σήμερα και εφόσον η πανδημία συνεχίζει να διασπείρεται ανεξέλεγκτα πάμε σε lockdown.

«Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η απόφαση για το lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις