Ελλάδα

Βατόπουλος για lockdown: Καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στη δεύτερη βδομάδα του σκληρού lockdown που διανύουμε, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο στόχος είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, ο οποίος και επετεύχθη. Όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογηθούν αύριο, οπότε και θα παρθούν αποφάσεις.

Click4more: Lockdown: Τρεις ώρες διορία και νέο sms για ψώνια – Πως θα λειτουργήσει η αγορά

Μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς με την προϋπόθεση της τρίωρης κυκλοφορίας των πολιτών με αποστολή μηνύματος υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», είπε σχετικά.

Ακούστε όσα είπε στο MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών μέσω Telegram και πληρωμή με crypto στην Θεσσαλονίκη - Προσέγγιζαν μέχρι και ανήλικους
Τα μέλη του κυκλώματος εξυπηρετούσε άμεσα όσους ζητούσαν παράδοση ναρκωτικών χρησιμοποιώντας συνωμοτικές μεθόδους απόκρυψης, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για να αποφεύγει την παρακολούθηση
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών μέσω Telegram και πληρωμή με crypto – Προσέγγιζαν μέχρι και ανήλικους
Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη στο Περιστέρι - «Ο 41χρονος μας έλεγε "με φαρμακώνει" και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου
Η 41χρονη