Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βατόπουλος: Ρεβεγιόν με νέα μέτρα για «να μη μεταδοθεί ο ιός στο οικογενειακό τραπέζι»

Βατόπουλος: Ρεβεγιόν με νέα μέτρα για «να μη μεταδοθεί ο ιός στο οικογενειακό τραπέζι»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα πριν από το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς άφησε ξανά ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να μεταδοθεί έστω και στο οικογενειακό τραπέζι», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής.

«Δεν έγινε και τίποτα, μια χρονιά δεν θα διασκεδάσουμε και τόσο πολύ, δεν είναι εκεί το πρόβλημα», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (18.12.2020) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και αναφερόμενος στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 

«Σκοπεύετε να εισηγηθείτε κάποια νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες;» τον ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος του απάντησε: «Υποθέτω ναι. Θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις για να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα».

Click4more Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα στην Δυτική Αττική

Ο καθηγητής επανάλαβε ότι το βασικό είναι να μη μαζευτεί πολύς κόσμος στα οικογενειακά τραπέζια. «Ας μην έρθουν τα ξαδέρφια που μένουν στην άλλη άκρη της Αττικής. Ας κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά».

Έκκληση έκανε και για να τηρηθούν τα μέτρα και στη δυτική Αττική που από σήμερα (18.12.2020) και για τουλάχιστον επτά μέρες έχει μπει σε σκληρό lockdown. Ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει πολύ για να μη μεταφερθεί ο ιός και στην υπόλοιπη Αττική.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός δεν θα επηρεάσει τα μέτρα στο άμεσο μέλλον. «Πρέπει να χτιστεί η ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού» είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν σημαίνει ότι κάνω το εμβόλιο και πάω στα μπαράκια». Τόνισε δε ότι ο εμβολιασμός θα τελειώσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις