Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βατόπουλος: Στο τραπέζι το αυστηρό lockdown, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα

Βατόπουλος: Στο τραπέζι το αυστηρό lockdown, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα

Ελαχιστοποίηση των επαφών και εντατικοποίηση των εμβολιασμών είναι το υγειονομικά σωστό είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφερόμενος στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες. Δεν απέκλεισε πιο αυστηρό lockdown και ζήτησε ό,τι είναι να γίνει, από πλευράς μέτρων, να γίνει άμεσα.

«Εάν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (04.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αν η κατάσταση, με βάση τα δεδομένα και τα κρούσματα, απαιτεί τη λήψη νέων μέτρων.

Click4more Lockdown: Σκέψεις και για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα – Τα σενάρια για ωράριο, μαγαζιά και σχολεία

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας επεσήμανε ότι αν κριθεί ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, τότε αυτό πρέπει και να γίνει. Και δεν απέκλεισε τίποτα. «Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς» είπε και εκτίμησε ότι η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται.

Σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο και η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 21:00 το βράδυ είναι στο τραπέζι ωστόσο δεν έκρυψε ότι λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές εκρηκτική, επομένως πρέπει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις, σημείωσε. 

Click4more Δερμιτζάκης: Ίσως ξανακλείσουν τα καταστήματα (video)

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος παραδέχτηκε ότι ένα ενδεχόμενο αυστηρότερο κλείσιμο δημιουργεί σκέψεις καθώς έχει μεγάλο κόστος τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

«Να εκτιμηθεί το κατά πόσο το άνοιγμα των γυμνασίων επηρεάζει την κινητικότητα, με την έννοια του ότι τα παιδιά του Γυμνασίου πάνε μόνα τους στο σχολείο» δήλωσε ο καθηγητής αναφέροντας πως θα μελετηθούν τα στοιχεία για το αν το άνοιγμα των Γυμνασίων επηρέασε όντως την επιδημιολογική εικόνα.

Κατά την εκτίμησή του, επίσης, το άνοιγμα των δημοτικών δεν πρέπει να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα όσον αφορά την έξαρση του ιού.

«Και τα παιδιά κολλάνε» είπε σε κάθε περίπτωση αναφέροντας πως δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι ισχύει για την μετάλλαξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις