Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βέροια: Γουρουνοκεφαλές και αποδοκιμασίες στην “υποδοχή” προσφύγων! Ένταση με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία από veriotis.gr
Φωτογραφία από veriotis.gr

Συνολικά οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία. Επεισοδιακή άφιξη προσφύγων στη Βέροια, με κατοίκους να έχουν γεμίσει το δρόμο με γουρουνοκεφαλές…

Ένταση προκλήθηκε την ώρα που έφτασε στις Βαρβάρες, το πρώτο λεωφορείο με τους Σύρους πρόσφυγες. Όπως αβαφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά κάτοικοι της περιοχής ανέβηκαν στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας τη διέλευση του λεωφορείου, πραγματοποιώντας μια ολιγόλεπτη συμβολική διαμαρτυρία.

Εικόνες ντροπής

Στη συνέχεια έκαναν πορεία μπροστά από το λεωφορείο κι έφτασαν μέχρι την είσοδο του στρατοπέδου Αρματολού Κόκκινου, όπου και τους απαγορεύτηκε η είσοδος.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε, αφού στον δρόμο αλλά και σε κολώνες, άγνωστιο έριξαν γουρουνοκεφαλές, ούτως ώστε να “μολύνουν” τον χώρο για τους πρόσφυγες…

Φωτογραφία από veriotis.gr

Φωτογραφία από verianet.gr

Την ώρα που το όχημα περνούσε την πύλη, οι κάτοικοι αποδοκίμασαν με γιουχαΐσματα και ειρωνικά χειροκροτήματα, τόσο τους πρόσφυγες, όσο και αυτούς που ευθύνονται για την εγκατάστασή τους στο συγκεκριμένο σημείο, που όπως δήλωναν, είναι και το πιο όμορφο σημείο της πόλης.

Δείτε τις εικόνες

 

 

Ένταση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη

Παράλληλα, στο σημείο έλευσης των προσφύγων στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» βρέθηκε και ο βουλευτής Ημαθίας, Γιώργος Ουρσουζίδης.

Ο κ. Ουρσουζίδης, λίγη ώρα πριν τα επεισόδια είχε σύντομες συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής. «Στον λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά” τους έλεγε χαρακτηριστικά.

“Μίλησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ. Όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό”, συμπλήρωσε ακόμη ο βουλευτής.

Δείτε τα βίντεο με τους έντονους διαλόγους

 

 

Πηγή: veriotis.gr και verianet.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε