Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Θέμα ωρών οι επόμενες συλλήψεις – Τα ερωτήματα για τη μητέρα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Θέμα ωρών οι επόμενες συλλήψεις – Τα ερωτήματα για τη μητέρα

Εν αναμονή των νέων ενταλμάτων σύλληψης, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από τρία έως και πέντε και θα βγουν τις επόμενες ώρες, οι αποκαλύψεις για την σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό δεν έχουν τελειωμό.

Η μητέρα του κοριτσιού από τον Κολωνό πήγε χθες (13.10.2022) στα δικαστήρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, και έως τότε κρατείται στο τμήμα Ανηλίκων στον τρίτο όροφο.

Η 37χρονη αναμένεται να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, δεν είδε και ότι δεν γνώριζε τίποτα. Αναμένεται να επαναλάβει στην απολογία της ότι η ανήλικη κόρη της δούλευε στο μαγαζί του 53χρονου αλλά δεν είχε υποψιαστεί τίποτα.

Ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας, Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του ανέφερε «πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι. Μοναδικό στοιχείο κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του».

Τόνισε δε ότι ο ίδιος μίλησε με τη μεγάλη κόρη της οικογένειας, η οποία επιμένει ότι είναι δεδομένο πως η μητέρα της δεν έχει σχέση με την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της αδερφούλας της.

Ωστόσο τα γεγονότα και τα στοιχεία που βρίσκουν οι αστυνομικές αρχές, φαίνεται να διαψεύδουν την 37χρονη μητέρα.

Πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε η μάνα, όταν η 12χρονη είχε στην κατοχή της ένα κινητό αξίας 1.200€;

Ένα από τα στοιχεία που έβαλαν στο κάδρο την ίδια την μητέρα του ανηλίκου θύματος, ήταν η απροθυμία που έδειξε να καλέσει την αστυνομία όταν η θεία της ανήλικης την ενημέρωσε για τα μηνύματα που βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της 12χρονης.

Μάλιστα φέρεται να της είπε «αν δεν πας εσύ να το καταγγείλεις, θα πάμε εμείς». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μητέρα της 12χρονης να πάει τελικά στην αστυνομία.

Προκλητικές καταθέσεις των κατηγορούμενων

Προκλητικοί και εριστικοί εμφανίστηκαν οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές Τρικάλων.

«Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 53χρονος ενώ ο 42χρονος, κατέθεσε ότι όχι μόνο είχε συναινετικές σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, αλλά υποστήριξε ότι η ίδια η 12χρονη «τον προκαλούσε και τον πίεζε να συνευρεθούν»!

«Θέλω απλά να μπει φυλακή»

Η 12χρονη αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μέσα στα επόμενα 24ωρα στους ανθρώπους της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής. Έχει ήδη δώσει δύο δεκασέλιδες καταθέσεις, μέσα στις οποίες ανέφερε «ο 53χρονος ερχόταν και αυτός μαζί μου στα ραντεβού. Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα. Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Θέλω απλά να μπει φυλακή».

Στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, η 12χρονη από τον Κολωνό φέρεται να αναγνώρισε πάνω από 10 άτομα ως πελάτες του 53χρονου. Ανάμεσά τους και ο άλλος κατηγορούμενος, ο 42χρονος, για τον οποίο είπε ότι είχε πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές.

Ερωτήματα για τη στάση της μητέρας

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκαλούν και τα μηνύματα και οι διάλογοι ανάμεσα στην 37χρονη και στη σύζυγο του 53χρονου, με ημερομηνίες από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα της ανήλικης είπε στη σύζυγο του 53χρονου τι έχει συμβεί, λέγοντας ότι αν δεν πήγαινε αυτή στην Αστυνομία, θα πήγαινε η θεία της και ότι έπειτα η ίδια ζητούσε χρήματα από τη σύζυγο του 53χρονου.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν μαρτυρίες από τη γειτονιά που αναφέρουν ότι η 37χρονη μητέρα, πριν από περίπου ένα χρόνο, συναντούσε άγνωστους άνδρες στην περιοχή, έχοντας μαζί της το παιδί. Στη συνέχεια το κοριτσάκι έφευγε μαζί τους για λίγη ώρα και μετά επέστρεφε.

Εξέταση και στα αδέρφια της

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο «Παίδων» βρίσκονται το 12χρονο κορίτσι που βιάστηκε στον Κολωνό και τα πέντε αδέρφια της και εξετάζονται σε ειδικό χώρο. Τα παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί και τα υπόλοιπα παιδιά κακοποίηση.

Πάντως συγκλονίζει και η ανώνυμη κλήση που είχε κάνει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο θείος του ανηλίκου θύματος στο Χαμόγελο του Παιδιού, με τον ίδιο να τονίζει στην κλήση του «η ανιψιά μου μιλάει με έναν 60χρονο και ανταλλάσσουν υλικό από το κινητό».

Είχαν μπλέξει και άλλα κορίτσια;

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας τόνισε πως έχει γίνει παραλήπτης και άλλων καταγγελιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά πρόκειται για δύο 18χρονες που καταγγέλλουν ότι «έπαθαν τα ίδια με την 12χρονη» όσο ήταν ανήλικες, από τους δύο προφυλακισμένους για σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού από τον Κολωνό.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις