Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Βιασμός 13χρονης στη δυτική Αττική: «Την ανάγκασαν να γονατίσει και της κρατούσαν τα χέρια» – Όλη η δικογραφία στο newsit.gr

Βιασμός 13χρονης στη δυτική Αττική: «Την ανάγκασαν να γονατίσει και της κρατούσαν τα χέρια» – Όλη η δικογραφία στο newsit.gr

Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το σκηνικό του ομαδικού βιασμού της 13χρονης μαθήτριας στους χώρους σχολείου της δυτικής Αττικής από συμμαθητές της, ξεδιπλώνονται μέσα από την κατάθεση που έδωσε το κοριτσάκι στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και τη δικογραφία που παρουσιάζει το newsit.gr. 

Το παιδί, σε άθλια κατάσταση και με δάκρυα στα μάτια, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό, το χρονικό της φρίκης, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους τρεις ανήλικους ηλικίας 14, 15 και 17ετών σε σχολείο της δυτικής Αττικής, οι οποίοι συνελήφθησαν και διώκονται για τα αδικήματα του «βιασμού κατά συναυτουργία» και «πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, καθώς το θράσος τους ήταν τέτοιο που τραβούσαν σε βίντεο την απεχθή τους πράξη και το μοίρασαν για να διασύρουν το θύμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις ανήλικοι μετά τη σύλληψη τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σήμερα στον ανακριτή, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Η εξομολόγηση στη μητέρα της

Το παιδί, αδυνατώντας να αντέξει το βάρος όλων όσων υπέστη, πριν από μερικές μέρες «έσπασε» και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα στην μητέρα της.

Όπως είπε στην ίδια, αλλά και στη συνέχεια στην κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς του Τμήματος Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στους ειδικούς χώρους του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων «Το σπίτι του Παιδιού», ανέφερε πως τα τρια αγόρια, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών, έβαλαν σε εφαρμογή το άθλιο σχέδιο τους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Βραδινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα (σ.σ αναφέρεται η περιοχή) η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε ότι σύμφωνα με τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της, στις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου του 2023, ο 14χρονος, όποιος τυγχάνει φίλος της, την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου, ενώπιον των δύο ανήλικων. Επιπλέον ανέφερε ότι ο 14χρονος, κατέγραψε την πράξη σε video το οποίο φέρεται να έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

Ο ένας τη βίαζε οι άλλοι δύο την κρατούσαν 

Η 13χρονη κατά την εξέτασή της, ξεδίπλωσε το σκηνικό λέγοντας πως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό οι τρεις τους και εκείνη, βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου της Δυτικής Αττικής.

Οι δράστες αφού την απομόνωσαν σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε ορατότητα από συμμαθητές και καθηγητές εκτόνωσαν πάνω της αρρωστημένες πράξεις: «εξεταζόμενη η ανήλικη ανέφερε ότι αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε με τον 14χρονο εντός του προαύλιου χώρου του γυμνασίου και στη συνέχεια προσήλθαν στο σημείο όπου ο 15χρονος και ο 17χρονος, αφού την οδήγησαν από κοινού στο πίσω μέρος του σχολείου ο 17χρονος, την έπιασε από το χέρι και την ανάγκασε να γονατίσει, ασκώντας της πίεση και εξαναγκάζοντάς την στοματικό έρωτα ενώ ο 14χρονος και ο 15χρονος την ακινητοποίησαν προκειμένου να μην αντιδράσει. Εν συνεχεία, ανέφερε ότι εξαναγκάστηκε σε παρόμοιες πράξεις από τους άλλους δύο ενηλίκους, μέχρις ότου, κατέφθασαν στο σημείο οι φίλες της». 

Διασυρμός

Στις επόμενες γραμμές, το διαβιβαστικού, αναφέρεται ένα σκηνικό που προκαλεί πολλά ερωτήματα: «Μετά το πέρας των πράξεων και αφού οι δύο ανήλικοι είχαν αποχωρήσει από το σημείο, η μαθήτρια ζήτησε από τον 14χρονο, να προβεί σε πεολειχία συναινώντας παράλληλα στην πρόταση να βιντεοσκοπήσει ο ίδιος την πράξη. Τις επόμενες μέρες ενημερώθηκε από φίλες της ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε σε αυτές το υλικό με τις ανωτέρω πράξεις μέσω της εφαρμογής Instagram». Μάλιστα όπως επισημαίνεται το κοριτσάκι παρέδωσε ένα ψηφιακό δίσκο το οποίο περιείχε βίντεο αλλά και ένα στιγμιότυπο οθόνης όποιος απεστάλη στο Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού Φωτογραφίας και Μεταδοτικοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστήριων για εξέταση. 

Τι κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, στην Ασφάλεια, κλήθηκε να καταθέσει και η διευθύντρια του Γυμνασίου και κατέθεσε ότι όπως αναφέρεται « Πληροφορήθηκε από καθηγητή του σχολείου για την ύπαρξη του σχετικού βίντεο, και ενημέρωσε άμεσα στους γονείς της παθούσας, οι οποίοι προσήλθαν στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης, προσήλθε ενώπιον της παλιά μαθήτρια του σχολείου η οποία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε σε ομαδική συνομιλία στην εφαρμογή instagram καθώς και ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την ανήλικη παθούσα». 

«Την τράβηξε βίντεο και την απειλούσε ότι θα το ανεβάσει στα social και θα το στείλει στον πατέρα της»

Οι συμμαθήτριες της 13χρονης που κλήθηκαν να καταθέσουν είπαν τα εξής: « Φίλη και συμμαθήτρια της ανήλικης κατέθεσε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα η ανήλικη, εκμυστηρεύτηκε σε κοινή τους παρέα ότι σε συνάντηση που είχε λίγο καιρό πριν με τον 14χρονο ανήλικο στο γυμνάσιο, έφερε μαζί του χωρίς ίδια αρχικά να το γνωρίζει, έναν ξάδερφό του και έναν φίλο του.

Από κοινού την εξανάγκασαν να προβεί σε στοματικό έρωτα με τον 14χρονο και τον ξάδερφό του, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις πράξεις αυτές. Με το βίντεο αυτό ο 14χρονος, απειλούσε την ανήλικη ότι θα το ανεβάσει και θα το στείλει στον πατέρα της. Τέλος ανέφερε ότι μια κοινή τους φίλη της απέστειλε το εν λόγω βίντεο μέσω της εφαρμογής instagram το οποίο προηγουμένως το είχε στείλει ο 14χρονος» είπε το ένα κοριτσάκι. 

«Την απειλούσε ότι θα τα αποκαλύψει όλα αν δεν υποκύψει» 

Mια δεύτερη συμμαθήτριά σύμφωνα με το διαβιβαστικό κατέθεσε ότι: «Γνώριζε ότι η ανήλικη και ο 14χρονος κατηγορούμενος έχουν συνάψει σχέση χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες ερωτικές επαφές. Σε συνομιλία που είχε στις 7 Αυγούστου 2023 μέσω μηνυμάτων με τον κατηγορούμενο, της απέστειλε μέσω της εφαρμογής instagram από το προσωπικό του προφίλ, βίντεο στο οποίο φαίνεται η ανήλικη να του κάνει στοματικό έρωτα.

Επιπλέον ανέφερε ότι πριν από περίπου μια βδομάδα ο κατηγορούμενος διέκοψε την σχέση του με την 13χρονη διότι αυτή δεν επιθυμούσε να ολοκληρώσουν τις ερωτικές του επαφές. Τέλος ανέφερε ότι πριν δυο – τρεις εβδομάδες η ανήλικη της εκμυστηρεύτηκε ότι κατά τη διάρκεια που έκανε στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο, αυτός χωρίς ίδια να το γνωρίζει, πραγματοποίησε βιντεοκλήση με έναν φίλο του και επίσης ότι την απειλούσε λέγοντας ότι θα τα πει όλα στους γονείς της προκειμένου να κάνει ότι εκείνος επιθυμεί».

Υλικό παιδικής πορνογραφίας 

Στα γραφεία του 8ου ορόφου του μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η προσαγωγή του 14χρονου, μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς οι αξιωματικοί του Ανηλίκων κατά την Έρευνα ερευνά στο κινητό τηλέφωνο, έμειναν εμβρόντητοι, με όλα όσα αντίκρισαν.

Μέσα υπήρχαν αποθηκευμένα βίντεο και εικόνες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα το κινητό να κατασχεθεί και να σταλεί Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό. 

Η νομική άποψη 

Ο δικηγόρος δύο εκ των τριών κατηγορουμένων κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μιλώντας στο newsit.gr τονίζει πως: «Οι εντολείς μου δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Δυστυχώς ειπώθηκαν πράγματα κατά το στάδιο της ανάκρισης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και για το λόγο αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις