Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στη δουλειά της η 24χρονη περιμένοντας τις τοξικολογικές από την Ελβετία

Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελβετία η 24χρονη Γεωργία που περιμένει το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων αφού θα καθορίσει την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης ομαδικού βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η 24χρονη, έχοντας την απόλυτη στήριξη των συγγενών της, των συναδέλφων αλλά και των πραγματικών της φίλων από τις γειτονιές του Λαγκαδά προσπαθεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι ήδη πολύ καλύτερη, με τη βοήθεια και των ψυχολόγων της, καθώς πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα τις θεραπείες και τις συνεδρίες της. Μάλιστα, έχει επιστρέψει στην εργασία της και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή, αυτή, που είχε πριν το μοιραίο βράδυ.

«Δεν φοβάται πλέον. Δεν κρύβεται. Ο κόσμος την στήριξε πραγματικά με όλη του την αγάπη. Νιώθει πως έκανε μία σωστή κίνηση» δηλώνει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, και προσθέτει πως η Γεωργία με την πράξη της συνεχίζει να προσπαθεί να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να μιλήσουν, όπως έκανε εκείνη.

Κύμα συμπαράστασης για την Γεωργία

Με περίσσιο θάρρος η 24χρονη από την πρώτη στιγμή βγήκε και μίλησε για τον ομαδικό βιασμό της δημόσια, χωρίς να κάνει πίσω στιγμή. Το πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της, ήταν εξαρχής αυτό που την όπλιζε με θάρρος και υπομονή.

«Καμία μόνη» είναι ένα από τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που δέχεται τόσο καιρό. Φίλοι της στο διαδίκτυο έχουν κατακλύσει το προφίλ της με μηνύματα που εκθειάζουν τη δύναμη της ψυχής της και τη γενναιότητά της και την παροτρύνουν να μην κάνει πίσω και να οδηγήσει την υπόθεση μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή της.

«Άλλες κοπέλες κουκουλώνουν το πρόβλημα και εξακολουθεί να υπάρχει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Γεωργία βγήκε και μίλησε ώστε να νικήσει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι πολύ δύσκολο. Η κοινωνία όμως την αγκάλιασε, όλοι την θεωρούν πως είναι ένα δικό τους παιδί. Πλέον δεν μπορεί να της κάνει κανένας τίποτα κακό, η ιστορία της έχει γίνει γνωστή, αλλά δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη κοπέλα», τονίζει.

click4more: Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία για κυκλώματα μαστροπείας

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, η Παρασκευή-το αργότερο η Δευτέρα- φαίνεται ότι θα είναι το καθοριστικό σημείο για να «πέσει φως» στην υπόθεση της 24χρονης, καθώς αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όλο αυτό το διάστημα το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία και καθημερινή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές και ενημερώνει συνεχώς για το σκέλος των αναλύσεων που έχουν γίνει στα δικά του εργαστήρια.

Καταθέτουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο επίμαχο πάρτι

Παράλληλα, η ανακρίτρια καλεί συνεχώς μάρτυρες που μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση ή ακόμη και να δώσουν την δική τους εκδοχή. Άτομα που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στο πάρτι και φέρεται να εμπλέκονται, έχουν περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου και η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα κατέθεσε ο φερόμενος διοργανωτής του πάρτι, κάτι το οποίο βέβαια, ο ίδιος αρνείται.

«Μία κοινωνία ολόκληρη ανυπομονεί για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, πόσω μάλλον η Γεωργία. Στα βίντεο που παρακολούθησα από τις κάμερες του ξενοδοχείου, φαίνεται πάρα πολύ ζαλισμένη, παραπατάει συνεχώς στην κυριολεξία. Δεν είναι δυνατόν να μην βρεθεί αλκοόλ στις εξετάσεις. Βέβαια, δεν γνωρίζω εάν εντοπιστεί και το χάπι βιασμού, όπως δεν γίνεται να το ξέρει και η ίδια. Όσοι το δίνουν στα θύματα, γίνεται με έναν πολύ ύπουλο τρόπο, δεν γίνεται καν να ξέρεις τι συμβαίνει. Εάν το ήξερε δεν θα έπινε εκείνο το ποτό. Όπως και αν ήταν καλά θα έφευγε, δεν θα γυρνούσε στο ξενοδοχείο. Όμως όλα αυτά δυστυχώς συνέβησαν».

Μαρτυρία που περιπλέκει την υπόθεση

Την ίδια ώρα, πάντως, φαίνεται πως υπάρχει μια νέα μαρτυρία, που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς όπως έγραψε το makthes.gr, κατέθεσε στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια ως μάρτυρας ένας από τους παρευρισκόμενους στο συγκεκριμένο πάρτι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θάνο Καρατσιώλη, ο συγκεκριμένος άντρας φέρεται να παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή συγκριτικά με τις αναφορές της 24χρονης. «Ο πελάτης μου ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι στη σουίτα. Παρουσιάζει μία διαφορετική πραγματικότητα. Λέει πως είδε την 24χρονη και όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο και, όπως υποστηρίζει, δεν την αντίκρισε στην κακή κατάσταση που αναφέρει» τόνισε ο κ. Καρατσιώλης.

«Δεν είδε στο πάρτι κάτι περίεργο ή κάτι που να συνδέεται με παράνομες πράξεις» προσέθεσε σχετικά.

Κι άλλοι καταθέτουν

Τουλάχιστον άλλοι δύο παρευρισκόμενοι στο επίμαχο πάρτι έχουν πλησιάσει τον δικηγόρο, για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Τα συγκεκριμένα άτομα, που είχαν προσκληθεί στο ίδιο πάρτι με την 24χρονη, φέρονται να αφηγούνται όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς, με σημαντικές διαφορές από την αφήγηση της 24χρονης. Πάντως, τα άτομα που πέρασαν την πόρτα της σουίτας 401 φαίνεται να είναι περισσότερα από 17, καθώς πολλοί πήγαιναν για λίγη ώρα και αποχωρούσαν γρήγορα.

Εν τω μεταξύ, για ακόμα μια φορά βρέθηκε σήμερα στο γραφείο της πέμπτης τακτικής ανακρίτριας ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράικος. Δεν παρέδωσε τον φάκελο με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, αλλά βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο για ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος με τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να παραδοθεί αύριο το πρωί. Η έρευνα των δικαστικών αρχών συνεχίζεται σε δύο μέτωπα: Τόσο αποκλειστικά για την υπόθεση της 24χρονης όσο και για τη δράση κυκλωμάτων μαστροπείας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις