Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο από τη μάχη της κατάσβεσης στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Video ντοκουμέντο από τη μάχη της κατάσβεσης στο Ελευθέριος Βενιζέλος

– Εικόνες από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος
– Με φακούς προσπαθούσαν οι πυροσβέστες να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς
– Έσβησε η φωτιά και ξεκινά η έρευνα για να εντοπιστεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο πλοίο

Ένα video 1 λεπτού και 43 δευτερολέπτων από τα άδυτα του Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (01.09.2018) στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Καταγράφει τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς. Επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι μέσα στο πλοίο, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν με δυσκολία να φτάσουν στο γκαράζ Νο3 απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 23:45 το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.08.2018), σχεδόν δυο ώρες αφού το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο και για ακόμη έναν λόγο: τα γκαράζ του πλοίου ήταν γεμάτα με τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που ταξίδευαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για την Κρήτη. Ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες επιχειρούσαν από μακριά να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς έτσι ώστε να καταφέρουν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Δείτε το video της Πυροσβεστικής

Έσβησαν όλες οι εστίες της φωτιάς στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Λίγες ώρες πριν δοθεί στη δημοσιότητα το video από τα άδυτα του Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε γίνει γνωστό ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν όλες τις εστίες φωτιάς. Ωστόσο, καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από το γκαράζ.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αργά το απόγευμα της Παρασκευής (31.08.2018) διαπιστώθηκε ότι από τη φωτιά στο πλοίο έχει υποστεί ζημιές το control room, ένα νευραλγικό σημείο για το συντονισμό όλων των συστημάτων, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η επικοινωνία με τη γέφυρα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν βγεί από το πλοίο περισσότερα από 70 από τα συνολικά 220 οχήματα που βρίσκονταν στα γκαράζ όταν ξέσπασε η φωτιά. Συγκεκριμένα έχουν εκφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις