Ελλάδα

Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντο από τους ληστές που εξαπατούσαν ηλικιωμένους να φεύγουν από τα σπίτια με τα κλοπιμαία

Κάμερες ασφαλείας έπιασαν τις κινήσεις των ληστών

Το πώς κατάφερε η εγκληματική οργάνωση να κλέψει χρήματα και αντικείμενα που τους αποκόμισαν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ μπορούμε να δούμε από τις εικόνες ντοκουμέντο, στις οποίες οι ληστές φαίνεται να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος με γεμάτα χέρια.

Οι ληστές, που συνελήφθησαν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025, τουλάχιστον από τα μέσα του μηνός Ιουνίου, είχαν φτιάξει μία εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ως στόχο να κλέβουν χρηματικά ποσά, κυρίως από ηλικιωμένα άτομα, λέγοντας τους ότι είναι υπάλληλοι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ή λογιστές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Άνδρες αλλά και γυναίκες, χρησιμοποιώντας ως «στρατηγικό» κέντρο τις περιοχές των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου, έπαιρναν τηλέφωνο τους πολίτες και κυρίως ηλικιωμένα άτομα που γνώριζαν τα στοιχεία τους και συστήνονταν ως υπάλληλοι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ή λογιστές.

Στη συνέχεια προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι υπάρχει κάποια διαρροή ρεύματος σπίτι τους ή ότι υπάρχει κάποιο πρόστιμο από την εφορεία για να δικαιολογήσουν ότι πρέπει να έρθουν από το σπίτι τους να τους λύσουν το πρόβλημα. 

Ληστής
Η στιγμή που ο ληστής φεύγει από το σημείο με τα κλοπιμαία

Τότε τους έλεγαν να βάλουν χρήματα και κοσμήματα μέσα σε αλουμινόχαρτο και να τα κρύψουν είτε σε συγκεκριμένα σημεία μέσα ή έξω από το σπίτι τους. Άλλα μέλη της συμμορίας πήγαιναν τότε και έπαιρναν ότι είχαν αφήσει οι ηλικιωμένοι.

Ληστής

Τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα από 20/06/2025 έως 08/09/2025, διέπραξαν συνολικά μία ληστεία και 47 κλοπές, εκ των οποίων οι 5 απόπειρες, με το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν να υπερβαίνει τα 2.186.250 ευρώ.

 

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιμένει η κακοκαιρία με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Θράκη, Μακεδονία και Δωδεκάνησα οι περιοχές που θα «χτυπηθούν»
Τα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένεται να «χτυπηθούν» από την κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, με τις σφοδρές βροχές να απομακρύνονται από την Αττική
βροχή
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές – Συνεχίζει σταθερά η πτώση της θερμοκρασίας
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων
καιρός
Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και πότε θα «ξεθυμάνουν» τα φαινόμενα
Μηνύματα του 112 «χτύπησαν» το βράδυ της Πέμπτης (2/10/25) σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Λήμνο - Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς την Παρασκευή (3/10/25)
Βροχή στην Αθήνα
Κλειστή η κάθοδος της Κηφισίας λόγω πορείας για τη Γάζα – Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας
Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η αποψινή πορεία αλληλεγγύης για τη Γάζα, με την τροχαία να κλείνει τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας και το κέντρο της Αθήνας να «ασφυκτιά» από κίνηση
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη Γάζα, στη λεωφόρο Κηφισίας 3